Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT TİMURLENK

Karşı karşıya

Kartal rüştünü ispatladı

"İsmail Kartal, Beşiktaş'tan sonra Galatasaray'ı da devirmeyi başardı ve tartışılan ismini düzlüğe çıkardı."

8 Volkan: İlk yarı Selçuk'un, ikinci yarıda Yasin'in şutlarını çıkartıp galibiyette pay sahibi oldu.

7 Gökhan Gönül: Önünde oynayanlar değişse de yardım bile almadan 80 metrelik kulvarı nakış gibi işledi. İlk yarıda sallandı ama tecrübesiyle yıkılmadı.

7 Bruno Alves: Galatasaray'ın ilk 15 dakika dışında hücuma çıkamadığı oyunda Burak'ı Egemen ile kolay etkisiz hale getirdi.

8 Egemen: Herkes yüreğini sahaya koyuyor ama Egemen bir başka türlü koyuyor. Serbest vuruşlarda gol aradı, savaştı.

7 Caner: Fenerbahçe ilk yarıda oyunu sağ kanadına yıkarken kalitesinden uzaktı ama ikinci yarıda Alper Potuk'un girişiyle birlikte sol önde pas üçgenlerini kuran futbol aklıydı.

7 Mehmet: Türkiye'nin en iyi ön liberosu diyenleri haksız çıkartmıyor. Her topa bastı, Sneijder'in şut kanallarını tıkadı ve golün asistini yaparken nefis bir top attı.

7 Emre Bel özoğlu: Sürekli sakatlıkların getirdiği güçsüzlük vardı ama derbi motivasyonu ile ayakta kaldı. Frikiği direkten dönmese tabela önce çözülürdü.

7 Diego: 20-45 arasında Galatasaray'ı bunaltan takımının pas istasyonuydu. Muslera bir şutunu çıkardı. İkinci yarıda oyundan düşüp kenara geldi.

8 Kuyt: Yapacağını bildiği zaman ondan iyisi yok. Bu yaşta bu kadar savaşırken Muslera'nın kapattığı köşeye nefis vurdu.

6 Sow: Ateş hattında olan Emenike ama Sow da ondan iyi futbol oynamıyor. Santrfor noktasında daha diri bir Sow işi erken çözerdi.

5 Emenike : Üzerindeki büyük baskı bu derbide de sürdü. Kanatta iyi boğuştu ama taraftarı ondan son vuruşu bekliyor. Golü atabileceği pozisyonda da Olcan son adam olarak indirdi.

8 İsmail Kartal: Diego hamlesi önemliydi. 4 puan farkın etkisiyle takımı rakibi ablukaya aldı. Beşiktaş'tan sonra Galatasaray'ı da devirmeyi başardı ve tartışılan ismini düzlüğe çıkardı.

Hamza hoca cepten yedi

"Diego'lu F.Bahçe karşısına Melo yokken, Umut ile çıkmak kahraman olmak istemenin tezahürü"

9 Muslera 9: Kuyt'un golünü izleyenler Muslera'yı suçlu ilan edebilir ama Uruguaylı bir derbide daha kalesinde devleşti. Bir kaleci Kadıköy'de bundan daha iyi oynayamaz.

5 Sabri: Önündeki Umut ile birlikte ilk görevi Caner'i durdurmak olunca işin hücum tarafında görünmedi. İyi mücadele etti. Kısa boyu ve fiziğiyle soldan kim gelse sallandı.

7 Hakan Balta: Tecrübesiz Koray'ın yerine görev yapıp ustalığını konuşturdu ama Hamit, hatalı pasıyla Hakan Balta'nın sakatlandığı pozisyonu yarattı. Emenike'yi düşürdüğü pozisyonda son adamdı.

5 Chedjou: Partneri sürekli değişiyor ve her seferinde farklı dil konuşmaktan Chedjou da sallanıyor. O olmasa Galatasaray defansı yıkılırdı.

6 Olcan: Galatasaray kalesinin abluka altına alındığı dakikalarda kanadında yaptığı top kayıplarıyla vasatın üzerine çıkamadı.

7 Hamit: Bir Melo olmadığı kesin ama 2 maçtır yükselen formunu iki hayati pas hatası dışında sürdürdü. Çıktığı pozisyonlarda ne Sneijder ne Burak pas istasyonu olamadı.

7 Selçuk: Maçın başında kaçırdığı değil Volkan'ın nefis kurtardığı pozisyon derbinin kader anlarından biri oldu. Orta sahada büyük baskı yedi.

4 Umut: Santrfordan sağ açık yaratmak iyi fikir değil. Hamzaoğlu, Dzemaili'yi onun yerine oynatmayarak kendi kendini yaktı.

5 Sneijder: İlk 15 dakikada yüklenen G.Saray'da bile en silik isimdi. Her maç ortalama 8-10 şut atan Hollandalı, Mehmet Topal duvarına çarptı ve iki isabetsiz şutla adının ve kariyerinin uzağında kaldı.

5 Telles: Yasin'in yerine forma giymesi sürprizdi. İlk yarıda iyi çıkışlar yaptı ama bu fizikle Türk futbolunda her zaman dayak yersiniz. Bir kanadı Umut bir kanadı Telles olan bir takım nasıl hücuma çıkabilir ki?

5 Burak: İlk çeyrekte dışarı attığı aşırtma vuruşla takımının kader adamlarından oldu. Sakatlık onu geri götürmüş. Alves-Egemen arasında ezildi.

5 Hamza Hamzaoğlu: Diego'lu F.Bahçe karşısına Melo yokken, Umut ile çıkmak kahraman olmak istemenin tezahürü. F.Bahçe'ye nasıl gol atacağını çalışmamış, 4 puan önde olunca cepten yedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA