Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT TİMURLENK

Takımlarımızın şansı

BEŞİKTAŞ: % 80
İsrail ekibi Hapoel Beer-Sheva, Osmanlıspor gibi bu sezon Avrupa Ligi'nde grup aşamasında rakiplerin gözlerine kestirdiği "zayıf halka" idi ama oynadıkları futbolla adeta göz çıkardılar. Gruptan lider çıkan Sparta Prag'a iki maçta da kaybettiler ama Inter deplasmanında kazandıkları maç, İtalyan ekibini karıştırmaya yetti. Yetmedi evlerinde 2-0 geriye düştükleri maçta Inter'i 3-2 devirdiler. Southampton karşısında iki beraberlik ise gruptan çıkmaya yetti. İsrail Ligi'nde lider olan Beer Sheva'da Nwakaeme ve Sahar takımın gol yükünü sırtlıyor. San Siro'da kazandıkları maçın ardından oynadıkları amatör ruhlu takım oyunu, İtalyan medyasından övgü almıştı. Sadece Beşiktaş için değil her takım için işin sırrı deplasmanda ilk maçta yenilmemek, olmadı mutlaka gol atmak. Turun favorisi yüzde 80 Beşiktaş.

FENERBAHÇE: % 75
Fransa'da şampiyonluğa oynayan Nice, bu kupayı ciddiye almayınca fırsatı iyi değerlendiren Schalke'nin 8 puan gerisinde Salzburg'u averajla geçip gruptan çıkan Krasnodar, devre arası tatiline giren Rus Ligi'nde lider Sparta Moskova'nın 12 puan gerisinde beşinci sırada. Son iki sezon çıkış yaptılar ama Fenerbahçe eşleşmesi öncesinde lig 3 Mart'ta başlayacağından maç eksiklikleri olacak.. Advocaat'ın takımının grup performansı Krasnodar'u elemeye yeter. Fenerbahçe'nin tur şansı yüzde 75.

OSMANLISPOR: % 50
Komşu'nun şampiyonluklara ambargo koyan ve Şampiyonlar Ligi'nin gediklisi Olympiakos bu sezon başında Beşiktaş'ın bu turda rakibi olan Hapoel Beer Sheva'ya elenerek Avrupa Ligi'nin yolunu tuttu. Apoel'in ardında gruptan ikinci çıkan Pire ekibi, ligde Panathinaikos'un 4 puan önünde lider. Tecrübeli ama 30 yaş üstü yabancıları kadrosunda bulunduran Olympiakos'ta Cambiasso, Alejandro Dominguez ve Trabzonspor'dan gelen Cardozo var. İdeye 9 golle krallıkta ilk sırada. Georgios Karaiskakis Stadı'nda Osmanlıspor için sıcak bir atmosfer olacak ama Mustafa Reşit Akçay ve öğrencileri bence Villarreal deplasmanında kazanarak bu kupada rüştlerini ispat ettiler. Osmanlıspor'un tur şansı yüzde 50.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA