Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT TİMURLENK

Diagne'den tekne arkadaşı olmaz

Diagne hemen her gün sosyal medyadaki taşkınlıklarıyla konuşuluyor. Önce Galatasaray adını sildi, sonra tekrar koysa da bu kez de Çin bayrağıyla kafaları karıştırdı. Sizce Galatasaray yönetimi, biraz zarar etme pahasına da olsa Diagne'den kurtulmalı mı

11 yaşındaki oğlum bile sosyal medyayı Diagne'den daha mantıklı kullanıyor. Şampiyonlar Ligi'nde oynayacak bir takımın santrforu kariyerini sosyal medya üzerinden yönetecekse vay o futbolcunun haline… Profesyonel futbolculuk çocuk oyuncağı değil. Galatasaray armasını kaldır, tekrar koy, taraftarla tartış… Takımı şampiyon olmuş, az ya da çok bir katkısı var. Bir kenara çekilip tatil yapmak yerine Diagne sanal dünyada kendini yıpratmaya devam ediyor. Elbette genç nesille birlikte taraftarlık anlayışı da değişmiş durumda. 6 ay önce gelmiş bir santrfora sabahtan akşama kadar, "Sen git" mesajı atıyorlar. G.Saray ödediği 13 milyon Euro'nun üzerinde bir teklif alır mı bilemem ama bildiğim bir şey var, Diagne benim arkadaşım olsa ben böyle adamla tekne yolculuğuna çıkmam. Bilirsiniz, iyi ve sıkı dostlar gerektirir tekne yolculukları. Florya'yı da bir tekne olarak düşünün. Geminin kaptanı Terim, bence yeni sezonda Diagne'yi iskelede bırakır.

COMOLLİ'NİN CEFASINI BAŞKAN ALİ KOÇ ÇEKER

F.Bahçe Başkanı Ali Koç, "Comolli'nin aldığı adamların diğer takımlarda nerelere geleceğini göreceksiniz" dedi. Gerçekten de Comolli'ye haksızlık mı ediliyor?

FENERBAHÇE bu futbolcuları bir sonraki kulüplerinde neler yapabileceklerini görmek için almadı. Bu futbolcuların bundan sonraki kariyerlerinde kazanacakları başarıların Fenerbahçe'ye de bir faydası yok. Geride kalan sezonun bütün sorumluluğu elbette Comolli'ye ait değil ama en büyük sorumlu da o… Transfer ettiği futbolcuların bazıları Fenerbahçe seviyesinde değilken, geçmiş kaliteleriyle Fenerbahçe'de oynayabilecek kalibrede olanlar da yan gelip yattılar. Sportif direktörlük kulübün çek defteriyle kontrata sadece imza atmak değildir. Sezon içinde randıman alınmayan futbolcularla ne görüşme yapıldı, ne tavsiye verildi, hangi sorunları çözüldü? Eğer bu futbolcular bundan sonraki takımlarında başarılı olacaksa onlarla başarılı olamayan sadece Cocu değil, aynı zamanda Ersun Yanal da... Kendisi hâlâ Fenerbahçe'nin teknik direktörü. Fenerbahçe Başkanı'nın Comolli'ye güveni sonsuzsa elbette ki onunla yola devam edecek. Yolun sonunda Comolli parasını, tazminatını alır gider. Çilesi de derdi de Sayın Ali Koç'a kalır.

BURAK BEŞİKTAŞ'TA KALMALI

Beşiktaş'ta iyi sezon geçiren Burak Yılmaz'ı alabilmek için Lecce çok ısrarcı davranıyor. Sizce kariyerinin son baharında Burak, Serie A'ya gitmeli mi?

SERIE A'YA yeni yükselmiş bir takımın Burak'a talip olduğu haberlerine önce pek anlam veremedim ama La Gazzetta dello Sport'ta Lecce Başkanı da, "Burak transferi için uğraşıyoruz" deyince bu iş gereksiz bir transfer duyumundan başka bir seviyeye taşındı. Burak sezonun ikinci yarısında Beşiktaş'a büyük katkı verdi ve santrfor problemine son noktayı koydu. Lecce tarihinde hiçbir zaman Burak'ın kazandığı parayı futbolcularına ödeyen bir kulüp olmadı. Hangi bütçeyle, hangi teklifle Burak'ın kapısını çalıyorlar, bunun altı biraz boş duruyor. Burak Beşiktaş'ta kalmalı, Galatasaray'dan ayrıldığında Premier Lig yerine çok daha fazla para kazanabileceği Çin'e gitti. Para kazandı ama kariyer çıkışını örseledi. Şimdi burada şampiyonluğa oynayan bir takımdan Serie A'ya yeni gelmiş ve hedefi kümede kalmak olan bir takıma gitmek iyi bir fikir gibi durmuyor.

ARDA'YA YENİ MACERA LAZIM

Arda Turan Medipol Başakşehir'de istediğini bulamamış gibi gözüküyor. Arda tekrar bir Avrupa macerasına açılabilir mi, yoksa Türkiye'de mi kalır?

GRIEZMANN'IN 100 milyon Euro'ya Atletico'dan ayrılacağı haberinin yanında İspanyollar, Atletico tarihinin en pahalı satışlarının listesini yayınladılar. Arda 34 milyon Euro ile bu listede 7 numarada… 4 yıldaki bu düşüşün sorumlusu bir önceki 4 yıldaki çıkışın da sorumlusu Arda'nın ta kendisi. Başakşehir'e gelmesi hataydı. Türkiye'nin futbol ikliminde onun o çok sevdiği oyuna kendisini verebilmesi mümkün değildi. Şimdi 32 yaşında ve 3 yıllık iyi bir kontrat alabilir. Bunun Türkiye içinde olacağını sanmıyorum. MLS, Japonya ya da Katar'da daha mutlu olur. Galatasaray ya da Beşiktaş'a gelse takım kötü gittiğinde bir suçu olmasa da günah keçisi olur. Başakşehir bu baskıların dışında bir kulüptü. Arda önce kafasının rahat edeceği futbol iklimini seçmeli. Sakatlıktan kurtulmak için tatilde bile çalışmayı sürdürüyor. Vazgeçmeyeceği kesin…

CENGİZ KENDİNİ KURTARSIN!

Cengiz Ünder için Bayern Münih seviyesi birçok takımın ilgisi biliniyor. Sizce Cengiz oralar için hazır mı?

DÜN Roma kulübü karıştı. Kulübün efsane yıldızı Totti, "Hayatını Roma'ya vermiş futbolcuları bu kulüpten kazıyan Amerikalılar, külübü sattığında yeni patronla çalışırım" diyerek 30 yıl sonra Roma'ya veda etti. Şampiyonlar Ligi'nde olmayan Roma, Cengiz'e 30 milyonun üzerinde bir teklif gelirse Amerikalı patronlar satar. Roma'ya gittikten sonra menajerini değiştiren ve son dönemin en çok konuşulan menajeri Ramadani ile çalışmaya başlayan Cengiz, sezon ortasında 3 ayı geçen uzun bir sakatlık dönemi yaşadı. Herkes Robben ve Ribery'nin ayrılığı sonrasında 5 milyon Türkün olduğu Almanya'da Cengiz'e Bayern Münih formasını yakıştırıyor elbette… Roma'da sadece 1 milyon Euro kazanan Cengiz için menajeri Ramadani'nin sihirbazlığı çok mühim. Son yıllarda futbolda çok iyi futbolcu olmanız yetmiyor. Star bir menajer sizi hayal ettiğinizden daha fazlasının olduğu bir noktaya götürebiliyor. Roma yanarken Cengiz'in kaçıp kendini kurtarmasında fayda var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA