Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT TİMURLENK

Boateng: Başkan Erdoğan hemen önlemleri aldı

İtalya’da Sportweek’e açıklamalarda bulunan Beşiktaş’ın yıldız futbolcusu, “Türkiye önce İran’la sınır kapılarını kapattı. Karantina mecbur değil ama dışarıda fazla insan yok” dedi

Ailesi ile birlikte Sportweek'e Beşiktaş formalı fotoğraflarıyla kapak olan Kevin-Prince Boateng, Türkiye'nin Koronavirüs'le mücadelesini anlattı. Şu an İtalya'da bulunan Ganalı futbolcu, "Başkan Recep Tayyip Erdoğan hemen gerekli önlemleri aldı. Önce İran'la sınır kapılarını kapattılar. Karantina mecburi değildi ama mağazalar ve fabrikaların büyük çoğunluğu kapalı. İstanbul'da sadece süpermarketler ve eczaneler açık. Sokaklarda fazla insan yok" ifadelerini kullandı. Türkiye'de de her yerde olduğu gibi ligin oynanmasının istendiğini belirten Boateng, şöyle devam etti:

GENÇLERİN GELİŞİMİ İÇİN BÜYÜK FIRSAT
"Ancak bunun ne zaman ve nasıl olacağını kimse bilmiyor. Her felaket, trajedi insanlığı daha pozitif bir dünyaya götürebilir. 2020'de korkunç şeyler oluyor. Önce Avustralya'daki yangınlar, şimdi Koronavirüs. İnsanoğlu doğayı mahvetti. Koronavirüs'ten sonra oyuncu ücretleri, bonservisler düşecek. 200 milyonluk bonservisleri artık göremeyeceğiz. Bu, gençlerin gelişimi için çok önemli bir fırsat. Bilet fiyatları da çok yüksekti, onlar da düşecek. Hem kulüp hem de milli takımda üst seviyedeki futbolcular çok fazla maç oynuyor. Her gün yeni bir turnuva icat ediyorlardı, artık maç sayısının düşmesi gerekiyor."

İSTANBUL'DA KRAL GİBİYİM
ALMANYA'DA büyürken çevresinde çok Türk arkadaşı olduğunu söyleyen Boateng, "Onların düşünce yapılarını ve hayat tarzlarını iyi bilirim. Elbette ki İtalya ile farklılıklar var. Sonuçta İtalya Hristiyan, Türkiye Müslüman bir ülke. Ama aynı İtalyanlar gibi futbolu, yemek yemeyi çok seviyorlar. Yine aynı İtalya'daki gibi iyi oynayıp maç kazandığınız zaman restoranda senden hesap almıyorlar. Kısaca kral gibiyim İstanbul'da" dedi.

ŞAMPİYON OLACAĞIZ VE ÇILGINCA KUTLAYACAĞIZ
SIYAH-BEYAZLI kulübün Instagram hesabında da soruları yanıtlayan Boateng, "Yapacağımız çok iş var. Frankfurt'ta oynarken 'Kupayı alacağız' demiştim, kimse inanmamıştı ama aldık. Şimdi de şunu söylüyorum; lig başlayınca Boateng ve Beşiktaş olarak birçok şey yapacağız ve şampiyon olacağız. Ondan sonra inanılmaz bir kutlama yapacağız" şeklinde konuştu.

MADDOX OKULUNU ÇOK ÖZLÜYOR
Kevin-Prince Boateng, oğlu Maddox'un okulunu çok özlediğini söyledi ve eşi Melissa Satta ile birlikte onu eğlendirebilmek için ellerinden geleni yaptıklarını dile getirdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA