Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT TİMURLENK

Tek vuruşçu Hugo Sanchez


İyi bir santrfordan ne beklersiniz? Elbette çok gol atmasını ve yakaladığı pozisyonları harcamamasını. Modern futbol, çok daha fazlasını isteyebilir 9 numaralardan ama 80'lerde bir golcü var ki onun yaptıklarını kimse yapamadı. Ondan daha fazla gol atanlar var ama Hugo Sanchez'i özel kılan, Real Madrid formasıyla 1989-90 sezonunda 38 golle krallık koltuğuna otururken 38 golü de tek vuruşla yapmıştı. Topun gelişine pozisyon almakta bir ustaydı Meksikalı. Bir de o özel gol sevinci… Taklalarla kutlardı attığı golleri. Real Madrid, başkanın çok masraflı deyip kapattığı Atletico Madrid altyapısından bir genci almıştı 90'larda. Raul... Hugo Sanchez, Raul'dan önceki büyük golcüydü ve Meksikalı da olaylı bir transferle Real'in ezeli rakibi Atletico Madrid'den gelmişti. Hugo Sanchez 62 yaşına geldi, San Diego'da yaşıyor ve ikiz kızlarının üniversite eğitimi için bir zamanlar golleriyle salladığı Madrid'e dönmeye hazırlanıyor...

Juve'de iki Sambacı: DİEGO VE MELO

JUVENTUS bilirsiniz transfer sihirbazıdır. Marka değeri yüksek kulüp, Avrupa'da kontratı biten yıldız oyuncuların kafasına bir sezon öncesinden girer. Carlos Tevez'den Pogba'ya, Khedira'dan Emre Can'a.. Say, say bitmez. Bugün hatırlayacağımız iki Brezilyalı yıldızın yolu Galatasaray-Fenerbahçe ezeli rekabetinden geçti. İkisi de 11 yıl önce oynadıkları futbolla Juventus'un transfer listesinde ilk iki sıradaydılar. Felipe Melo ve Diego Ribas.. Juventus, uzun yıllar sonra iki isim için kesenin ağzını açmıştı. Diego Ribas için Werder Bremen'e 27 milyon Euro, Felipe Melo için ise Fiorentina'ya 25 milyon Euro ödemişlerdi. İki yıl sonra Juventus Teknik Direktörü Antonio Conte, Felipe Melo'yu Amauri ile birlikte yaz hazırlık kampına götürmeme kararı alınca devreye bizzat Fatih Terim girmiş ve Serie A'da eski kulübü Fiorentina günlerinden beri beğendiği Melo'yu Juventus'tan kiralamıştı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA