Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Anlayan varsa bana da anlatsın!

Konya'da Galatasaray takımı farklı kazandı ama oynadığı futbolla kimseyi mutlu edemedi.
Galatasaray eksik kalıyor!
Tamam, kalabilir ama bir takım bu kadar aciz olamaz.
Galatasaray'ın ne saha içinde ne de saha dışında bir akordu var. Herkes ayrı telden çalıyor ve herkes bir telden oynuyor.
Bu takıma kesinlikle "şok" olacak işler lazım. Bunu kim yapar?
Başkan yapar, yönetici yapar, teknik direktör yapar veya futbolcu yapar. Galatasaray'da bu gruplarda kimsenin bunu yapacak hali yok!
Bu sene takımlar da kaleciler de lige kötü başladı. Hakemler de kötü başladı. Ya bir hakem ortaya çıkıp 3-4 futbolcuyu sahadan atar, bu takım için "şok" olur, Galatasaray da kendine gelir veya bu G.Saray'dan hiçbir şey olmaz! Konya'da sahaya bu 11'i süren Hamza hocayı da anlayan varsa bana bir anlatsın! G.Saray'da Umut'un oynaması Yasin'in kenarda kalması, inanılır gibi değil.
Umut'u sahada arıyorum bulamıyorum. Umut 1.87 boyunda... Eğilerek kafaya çıkan Türkiye'deki tek santrfor.
Dünyada eğilerek kafaya çıkan santrfor yok! Tarih yazmaz, dünyanın sonu bu!
Galatasaray'da kenardan orta gelirse ortaya koyduğun üç adamdan verim alabilirsin! Podolski, Umut, Burak'ı sokarsan ortaya, Umut'u kenara alamazsın!
Burak'ı da kenara alamazsın!
Podolski'yi kenara alamazsın!
Bunlar ortaya girecekler. Çünkü bunların yapısı bu; gol atacaklar. Bunları ortada oynatacaksan yapacağın tek bir şey var çizgiye adam koyacaksın, kenardan orta yapacak. Orta yapamazsan bunların turşusunu kurarsın! Başka bir işe yaramazlar!
İlk yarıda Sabri orta yaptı kenardan gol oldu. (Sabri ara sıra iyi ortalar yapıyor.) Soldan orta yaptılar, Burak vurdu tehlike yarattı. Yani bunları kenardan ortalarla aktif hale getirmen lazım.
Sneijder'in saha içinde anlaşacağı adam yok G.Saray'da. Adam sağa kaçıyor sola atıyorlar. Sola kaçıyor sağa atıyorlar. Allah'tan çok yetenekli de ikinci yarıda attığı iki golle takımı farklı galibiyete taşıdı. Bir Sneijder ile nereye kadar?
G.Saray'ın içinde Burak sorunu var, Selçuk sorunu var.
Burak gitmek istiyor. Antrenör Hamza ile Burak'ın Selçuk'un arasında sorun var. Ben Galatasaray taraftarı olsam ne Hamza'ya kızarım ne de Burak'a kızarım.
Ben hayatımda bu kadar vizyonsuz bir G.Saray başkanı görmedim. Adam belki işinde çok başarılı, o zaman gitsin işini yapsın! G.Saray başkanı olacak tip yok adamda ve yapı da yok! Bu Faruk Süren'leri gördükten sonra bana kaymaksız ekmek kadayıfı gibi geliyor. Dibi yanmış filan geliyor! Galatasaray'da olanlara bakıyorum şaşıyorum. İşte İbrahimovic fiyaskosu çıktı, hala devam ediyor. Bugünlere gelindi. Yani Galatasaray taraftarı da bu yönetime inanmıyor. Şimdi seçim hükümeti yapılıyor ya, geçici... Bu Galatasaray Yönetimi de bana geçici geliyor.
Emanetçi yani!. Bu tabi sahadaki futbolcuya da yansıyor.
Sahadaki futbolcunun, sahadaki olayların aynası yönetim kuruludur.
Yönetim Kurulu varsa başkan varsa sahada öyle Burak, Hamza öyle birşey yapamazlar.
Siz benim işçimsiniz ya siz kimsiniz?
Siz yöneticiler, futbolcular kadar ağırlığınız yok. Ben G.Saray yöneticilerini sokakta görsem tanımam!
Sistemini iyi kuramazsan yöneticin böyle olur! Futbolcuyu milyon dolarlar vererek alıyorsan o da işini yapacak. Futbolcuyu pışpışlamak, gazını havasını almak zorunda değilsin!
Türkiye'de maalesef böyle bir yanılgı var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA