Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Galatasaray evlere şenlik

İLK yarıda bir Galatasaray seyrediyoruz evlere şenlik. Ne defans yapabiliyor ne de hücum. Rakibin kalesine 1 defa gittiler. Konyaspor, Galatasaray'ın kapısını 3 defa net gol pozisyonuyla çaldı. Atamadılar. 2. yarı Rodrigues'in girmesi, topu ileri taşıması Galatasaray'ı biraz hareketlendirdi. Aslında bize bu olay şunu gösteriyor "Vah Türk futbolunun, vah Galatasaray'ın haline". Yeni gelen bir oyuncu sahneye çıkıyor, Galatasaray maç kazanıyor. Galatasaray 2. yarı biraz kımıldarken kimse kusura bakmasın ama atılan Ali Çamdalı için şunu söyleyeceğim "Herhalde zeka özürlü".
Yahu kardeşim sarı kartı görmüşün doğru veya yanlış. Artık tartışmanın bir anlamı yok. Çek git yerine oyununa bak. Konuşa konuşa kendini attırdı.
Takımını 10 kişi bıraktı. İnanılır gibi değil. Bu zekadaki ve bu mantıktaki bir futbolcu Türkiye'nin en iyi liginde nasıl oynar! Bakın aynı haltı devre arasında Sneijder de yaptı. Ama tahmin ediyorum duracağı yeri bildi. Onun gördüğü kart da aptalca. Hakeme itirazla görülen sarı kartı kabul etmiyorum.
DÜN gece Galatasaray'ın en iyi oyuncusu Sabri idi. Gol attığı için değil. Elinden gelen her şeyi sahaya döktüğü için. Kabiliyeti oranında 90 dakika maçı bırakmadı. Helal olsun. Gol kaçırabilir, ortayı da ters atabilir ama bir oyuncu sahada ne var ne yok her şeyi yapıyorsa o oyuncu iyi oyuncudur.
MUSLERA gene açı kapatmasından, yer tutmasından dolayı mutlak bir golü çıkardı. Ama ilk yarıda Konya'nın girdiği 3 pozisyonda golleri kaçırmak atmaktan daha zordu.
RODRİGUES'in faydalı olacağı gözüküyor. Bruma tipinde bir oyuncu.
Ama şu kadar oynadığında Bruma'dan daha farklı olduğu bir yer var. Son topları daha iyi kullanıyor.
DÜN geceki maçın tek özelliği şu.
Tecrübeli takımlar, büyük takımlar kötü de oynasalar bu maçları kazanmasını biliyorlar.

MUSLERA ÇOK BÜYÜK
Muslera sakatlanıyor oynuyor,
parmağı kırılıyor oynuyor.
Allah korusun yarın bu çocuğun ayağı kırılsa korkarım yine kaleye geçer alçılı ayakla.
Muslera gibi bir kaleci bırakın kaleciliğini Muslera gibi bir profesyonel Türkiye'de çok insana ders veriyor.
Tabii anlayana. Son yıllarda dışarıdan gelen ve Türkiye'de oynayan futbolcuların aldığı parayı sonuna kadar hak eden bence ilk isim Muslera'dır.

GEREKSİZ YERE ATILDI
HAKEM için yazılacak fazla bir şey yok. İlk yarının yarısından itibaren seyirci hakeme yüklenmeye başlayınca Konyalı futbolcular da hakeme karşı sinirli hareket etmeye başladılar.
Aslında Konya seyircisinin hakeme yüklenmesi hakemi bozmadı kendi takımlarını bozdu. Nitekim gereksiz yere 1 kişi eksik kaldılar.

ÖLME EŞEĞİM YONCA BİÇERİZ
GÜZEL bir maç izlemedik.
Keyifli bir maç izlemedik. Hoş şunu söyleyebilirsiniz "Bu sene Galatasaray'ın hangi maçından keyif aldınız" derseniz ben pek hatırlamıyorum. Tek farklılığı var kötü oynasa da kazanıyor. O zaman şunu diyebilirsiniz yarın bir gün bir de iyi oynamaya başlarsa! Ona da şunu demek lazım: "Ölme eşeğim ölme yonca biçeriz"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA