Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Cüneyt Çakır dağıldı

Yazıya maçın en çok konuşulan ismi Cüneyt Çakır ile başlayalım. Yasin'in pozisyonunda kafalar karıştı. Ama görüntülere dikkatle bakıldığında Yasin topu kolunla, hatta omuzunla değil, göğsün üst tarafıyla aldı. Yani sağ akciğerin üst lobunun olduğu yerle... Ve müthiş aldı önüne. Yasin o topu Yasin koluyla alsaydı, o top patlardı önünde "fıss" diye. O topu göğsüyle aldığı için hafif sekerek geldi. Yani pozisyonda kol yok, hatta omuz bile yok. Cüneyt Çakır pozisyonu tam süzemedi. Olabilir bulunduğu yer itibarıyla zor pozisyon. Yardımcı da çözemez çok zor. Eğer çizgi hakemi uygulaması olsaydı o çözebilirdi. Ama maşallah çizgi hakemi uygulamasında da böyle pozisyonu süzenlere de hiç rastlamadım. Bu sefer Cüneyt Çakır, yürüye yürüye Yasin'in yanına gitti emin olmak için. Sordu, Yasin "Hayır" dedi. Yasin eğer koluyla alsaydı ve hakeme de "Almadım" deseydi. Bu akşam ve yarın Yasin idam sehpasında olacaktı. Yani hakemin futbolcuya danışması doğru mu yanlış mı? Siz karar verin.
Cüneyt Çakır bundan sonra tam dağıldı. Kafasında hep bu pozisyon var. Beyni arı kovanı gibi. Vız vız vızıldıyooor. Bir şey olsa da versem çabasında. Yahu kardeşim, hakemler insandır hata yapar. Eğer hata yapmışsan ki karar doğru, bir hatada kalırsın. Senin bunu düzeltmek için yapacağın ikinci bir hata tam rezillik oluyor. Dün akşam yaptığın gibi. Galatasaray'ın aleyhine bir penaltı verdi, dağlara taşlara rezalet. Pozisyonun uzaktan yakından penaltıyla ilgisi yok. Ama televizyonda seyredenler de statta seyredenler de oynayan futbolcular da böyle karar bekliyordu. Nasıl bir hakem zihniyetinden bekliyorlardı. Bu tarz eyyamcı hakem zihniyetinden. Bunun adı Cüneyt olur, Ali olur, Hasan olur fark etmez. Bu penaltı eyyam oğlu eyyam kokan bir karardır.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA