Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Krediyi alacaksın sonra laf söyleyeceksin!

Stada 40 bin kişi gelmiş, bütün Türkiye maça odaklanmış, Beşiktaş kaybedince “Süt Kupası”… Haklı, hüngür hüngür ağlayanlara biberonla süt vermek lazım

Ziraat Bankası'ndan 100 milyon lira kredi alacaksın, bunu ödeyemeyeceksin, eski borçlarını yapılandıracaklar, sonra sen ona laf edeceksin...
Ziraat Bankası'nın işine "Süt Kupası" deyip zurnanın son deliği muamelesi yapamazsın, ne kadar özür dilersen dile leblebiyi yuttun bir kere...

Fikret Orman, elendikleri Ziraat Türkiye Kupası maçından sonra bir beyanat veriyor; "Bu zaten Süt Kupası" diyor… Stada 40 bin kişi gelmiş, bütün Türkiye maça odaklanmış, yer olsa bir o kadar daha seyirci girecek stada ama Beşiktaş kaybetmiş… Kazansaydı bu cümleyi söylemeyecekti. Kaybedince 'Süt Kupası' oldu. Fikret Orman haklı... Mağlup olunca, insanlar hüngür hüngür ağlıyorlar, onlara büyük bir biberonla süt vermek lazım.
Biberondan sütü cakka da cukka da çeksinler, sinirleri yatışsın. Malum süt sinirleri yatıştırır. Şimdi gelelim sadede;
Fikret Orman'ın beyanatı Türkçe'de bir laf vardır ya tam cami duvarına şey etmeye benzemiş... Bakınız neden?

AZİZ ORMAN OLARAK ANILIRSINIZ!
Zaten Türkiye'de futbol denen olayı, başta Aziz Yıldırım olmak üzere dibe vurdurdunuz. Aziz Yıldırım'ı tenkit eden sen Fikret Orman, hızla onun yolunda ilerliyorsun.
Eğer ikiniz de sahnede kalırsanız Aziz Orman olarak anılabilirsiniz… Ağzından çıkanı önce kulağın duyacak. Konuşup konuşup, sonra özür dilemeyeceksin… Özür dilerken de açık açık konuşacaksın. Ama sen açık açık konuşamazsın. Neden mi?
Ey sevgili okurlar… Türkiye Kupası'nın adı Ziraat Türkiye Kupası… Ziraat Bankası, bu kupa için çok büyük bir fedakarlık yapmıştır. Sporumuz bir parça ileri gitsin diye. Kupayı beğenirsiniz, beğenmezsiniz ama devletin bankası Ziraat Bankası'nın sponsor olduğu bir yerde iki defa yutkunup öyle konuşacaksın Fikret Orman. Şimdi bu satırları okuduktan sonra sen 3 ya da 4 defa yutkunacaksın ama iş işten geçti. Leblebiyi yuttun.

KREDİ VERDİĞİ TEK KULÜP BEŞİKTAŞ
Ey sevgili okurlar! Ziraat Bankası Türkiye'de tek bir kulübe kredi açmıştır. O da Beşiktaş'tır. Miktarı da 100 milyon lira civarındadır. Bu konuda daha fazla açıklama yapılırsa size bu konuda da bilgi veririm. Ziraat Bankası Genel Müdürü'nün adı Sayın Hüseyin Aydın'dır. Sayın Aydın, Beşiktaş kongre üyesidir. Fikret Orman, hem Ziraat Bankası'ndan milyonlarca kredi alacaksın, bunu Beşiktaş Kulübü'ne harcayacaksın, bu parayı aldıktan sonra ödemeye zorlanacaksın, yeniden kredi isteyeceksin.
Sana yeniden bir kredi vermeyecekler ama sana bir kıyak yapacaklar senin eski borçlarını yapılandıracaklar.
Ey Fikret Orman! Ondan sonra da çıkacaksın, Ziraat Türkiye Kupası'na "Süt Kupası" yani zurnanın son deliği diyeceksin. Ayıp... Sonra da sana bu zurnayı çaldırmaya başlayacaklar. Sonra yandım Allah deyip başlayacaksın kıvırmaya. Ya Fikret Orman, "Madem öyle işte böyle" derler adama. Hadi şimdi çık işin içinden, çıkabilirsen…

YÖNETİCİLER BU KAYIKTA MİSAFİR
Sevgili okurlar, Türkiye'de futbolun başına nasıl bir iğrençlik, rezillik, kaos, ahlak noksanlığı geliyorsa, bunlar kesinlikle kulüp başkanları ve yöneticiler tarafından olmaktadır. Çünkü bunlar bu kayığın içinde misafirlerdir.
Kayığın içinde sporun esas sahipleri vardır. Kimdir bunlar; futbolcular, antrenörler ve hakemler. Diğerleri misafirdir, gelip geçerler… Çoğunluğu kulüpleri borç batağına sokarlar, kulüplerin isimlerinin arkasına saklanırlar, babayiğitlik yaparlar.
Yolda tek başına yakalasanız, "Ben ettim, sen etme abi" derler. Bunlar böyle iki yüzlü insanlardır ama bunlar attıkları zaman mangalda kül bırakmazlar. Evet Fikret Orman, bu yazıda bir eksik ya da fazla varsa bize bildirirsin biz de yeniden yazarız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA