Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Sabırla bugünlere geldiler

Trabzonspor'da yönetim değişikliği, teknik adam ve yönetim anlayışı, transferler... Sabırla geldiler bugünlere... Ama daha çok gidecek yolları var. Trabzonspor'un bu yönetimi Trabzonspor için son şanstır. Eğer bunlar da başarılı olamazlarsa, Trabzonspor önümüzdeki yıllarda düşmeye oynar. Şehir destek verirse, bu sefer de yukarılara çıkarlar. Trabzonspor, takım olarak Galatasaray'a göre daha iyi mücadele etti. Herkes birbirine yardım etti. Ersun bu haliyle takımını iyi tanıyor. Ama Galatasaray Teknik Direktörü için aynı şeyleri söylemeyeceğiz. Çünkü Tudor bu takımı daha henüz tanımıyor. Bu kadar alemin değişik olduğu yerde ahenk hemen gelmez. Şimdi Galatasaray'da bir Sneijder gerçeği var. Bu oyuncu iyi bir oyuncu, tamam. İyi oynadığı zaman çok faydalı olan bir oyuncu. Ama Sneijder uzun zamandır Galatasaray'da değil. Galatasaray'dan kopuk. Takımın içinde de değil. Sneijder böyle olunca ikinci adam Selçuk da takımın içine giremiyor. Çünkü Sneijder'in getirdiği bir teknik adam vardı. Yönetim bu işi bilmiyor. Çıkıp saçma sapan beyanatlar veriyorlar televizyonlara, gazetelere. Yani sahadaki takım ayrı telden çalıyor, Galatasaray Yönetimi ayrı telden çalıyor. Telleri keserler mi kesmezler mi bilmiyorum ama artık bu maçtan sonra nereye gideceklere belli. Yeni gelen teknik adam bir iki maç , üç maç ara gazla işleri götürebilir. Ama üç, dört maçtan sonra futbolcu ve teknik adam birbirlerinin açıklarını öğrenmeye başlarlar. Ve böyle büyük kulüplerde bazı futbolcular teknik adamlarla oynamaya kalkarlar. Yönetim de kuvvetli duramazsa iki taraf da yara alır. Bakın Galatasaray için maçın tekniğini konuşmuyoruz, yazmıyoruz. Perde arkasında olabilecekleri yazıyoruz veya olanları. Trabzon'da öyle değil. Trabzonspor'da Ersun yavaş yavaş sistemini futbolculara anlatmış ve yapmaya başlamış, Herkes, her yerde rakibe basıyor. Topla oynayan rakibin etrafında en az iki veya üç Trabzonsporlu futbolcu görüyorsunuz. Neden? Baskıyı yapınca rakip takım oyuncusu bu topa vuracak. Vurduğu zaman da ahenkli, kontrollü akın yapamayacaklar. Ama Trabzonspor on kişi kalınca bir 15 dakika bayağı zorlandılar. Ancak Galatasaray bundan faydalanamadı. Sebebi topu yan çizgilere indiremediler. On kişi kalmış takımı sahaya yayamadılar. Ortada huninin ağzına sıkıştılar. Trabzonspor'un da istediği zaten buydu.
Dün akşam Trabzon seyircisi mükemmeldi. Ama bir teknik hata yaptılar. Sen ilk golü yapmışsın, Galatasaray belki paniğe girecek ama sahaya karton atarak oyunu durdurup kendi takımını soğutuyorsun. Demek ki Trabzon seyircisinin hala daha tecrübeye ihtiyacı var.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA