Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Hem reziller hem sefiller

Adama derler ki; kısa kes Aydın havası olsun! Pekala biz de öyle başlayalım.
Galatasaray rezil bir futbol oynadı. Teknik direktör sefil bir takım hazırlamış. Çıkardığı takım sefil oğlu sefil.
Dün gece Victor Hugo'nun "Sefiller" adlı romanı geldi aklıma... Victor Hugo bu maçı seyredebilseydi eğer "Sefiller"in yanına "Reziller" diye bir kelime daha koyardı...
Sahada mücadele eden her takım yönetimlerinin aynasıdır. Yani yukarıda söylediğim her kelime aynen yönetim için de geçerlidir.
Böyle acemi bir yönetim bu Galatasaray'ı felakete sürükler.
Maç kadrosuna baktım.
Podolski ile Sneijder yedekte...
Demek ki sakat değiller. Teknik direktör kapris yapıyor.
Neyin kaprisi kardeşim? Sen Galatasaray olarak cezan bitmiş, Avrupa'ya gideceksin. Bunlar da hala senin futbolcuların. Limonun suyunu son damlasına kadar sıkacaksın. Ama ayağına kurşun sıkmayacaksın!
Başakşehir belki de bu sezonun en iyi futbolunu oynadı. Ama bu skoru Başakşehir çok iyi olduğu için mi kazandı, yoksa karşısında sefilleri ve rezilleri oynayan teknik direktör ve futbolcuları dahil Galatasaray yüzünden mi kazandı? Biz yine yiğidin hakkını yiğide verelim.
İlk yarıda bir pozisyon var inanılır gibi değil. Başakşehir kenardan bir serbest vuruş kazandı. Yalçın ceza alanı içine girdi kafa vurmaya. Onu marke eden kimdi biliyor musunuz? Josue... Yalçın, Josue'ye göre 17 cm daha uzun. Bir de sıçrama olayına bakın Yalçın ile Josue'nin. Yani bir tam bir komedi filmi izledik dün akşam.
İlk yarı skor 2-0... Bu sahaya çıkan Galatasaray kadrosu ne mücadele edip top kapabiliyor, ne hücum yapabiliyor. Podolski ile Sneijder'in 15 dakika ısındırıp maça alması lazım. Ama bu teknik adam dalga geçiyor.
Maç 3 oluyor, 10 dakika daha bekliyor.
Sneijder ve Podolski'yi ikisini birden alıyor oyuna. Bu futbolcular ikili mücadeleye girip, koşup sakatlanma riskine girerler mi artık.
Bu olay şunu gösteriyor: Tudor, futbolcu kalitesi olarak ve insan kalitesi olarak Sneijder ile Podolski'nin altında eziliyor!
Başakşehir aynı standartlarda giden bir takım. Kadrolarını fazla değiştirmiyorlar.
Yan yana oynamanın avantajları var. Ama bu son 1 aydır keyif vermiyorlardı.
Dün akşam bu keyifi verdiler. Eğer mağlup olsalardı işin rengi değişecekti.
Adebayor hayatının en rahat maçlarından birini oynadı. Leblebi gibi gollerinden birini attı. Tahmin ediyorum o da şuna şaşırmıştır: "Bu Podolski ile Sneider, yollarını şaşırıp da bu takıma nasıl düştüler" demiştir.
Galatasaray için ikincilik artık hayal. Bu kafayla ve bu yönetimle Galatasaray'ın seneye de bir şey yapamayacağı net gözüküyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA