Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Yarıştan kopmazlar

Fenerbahçe, rahat mı kazandı? Hayır...
Peki Fenerbahçe hem geçen yıla hem evvelki yıla göre daha mı iyi, daha mı kötü? Mücadele yönünden, rakibe basma yönünden, rakiple inatlaşma, oyunla inatlaşma yönünden iki seneye göre daha iyi yoldalar.
Çok futbolcu yeni... Daha birbirlerini tanımıyorlar.
Bu tarz çalışmaya devam ederlerse ligin sonuna kadar şampiyonluk yarışından kopmazlar. Aynı Galatasaray gibi arayı fazla açarak oynuyorlar. Birbirlerine yaklaşmıyorlar.
Yeni takım oldukları için de bu normal.
Daha sezon başı. Milli maç arası verildi, bir milli maç arası daha olacak. Bu tip takımlar için bu aralar büyük avantaj. Ama bu ikinci verilecek aradan sonra artık hiçbir takımın, futbolcunun ve teknik adamın bahanesi kalmayacak.
Janssen, eğer F.Bahçe iyi olursa çok faydalı olacak gibi gözüktü. Valbuena'ya diyorlar ki "Çok top kullanıyor, çok top istiyor"...
Adam haklı! Bir futbolcu neden çok top ister?
Boşa çıktığı için, rakipten koptuğu için, kend-i ne pozisyon hazırladığı için top ister. Yani futbolda pas verilmez alınır. Valbuena da bunu yapıyor.
Arkadaşları ona laf edeceklerine onu örnek alsınlar. Çünkü sahada iyi işler yapıyor.
Alanyaspor, piknikçi gibi bir takım. Rakibe bakmıyorlar.
Yalnız top oynayalım diyorlar ve takım olarak oynayamıyorlar.
Maçta enteresan pozisyonlar oldu.
Mesela Fenerbahçeli Josef'in koluna çarpan top. Eğer MHK'ya göre bugün Trabzonspor-Başakşehir maçında verilen penaltı, penaltı ise -ki penaltı- bu da penaltı.
Başakşehir maçında verilen penaltı top daha kısa mesafeden gelip kola çarpıyor. Ama kolun pozisyonu nasıl? Açık... Yani top geçmesin.
Kol kapalı olursa ve yakın mesafeden gelen şut vücudun herhangi bir yerinden gelip kola gelirse bu kabul edilebilir. Ama kol açıksa bu kabul edilemez. Ki Fenerbahçe maçındaki top daha uzak mesafeden gelip, açık olan kola çarpıyor.
Fenerbahçe'nin kazandığı penaltıda, Janssen topu rakipten çalarken ayağının burnunun ucunu kullandı. Orada faul yok. Ondan sonra da ceza alanı içinde kendine yapılan pozisyon penaltı. Maçın sonlarına doğru Fenerbahçe hücumunda yardımcı hakem bir ofsayt kaldırdı.
Evlere şenlik... Hani diyoruz ya ofsayt ise 10 cm, değilse 5 cm... Neredeyse 1-1,5 metre ofsayt olmayan pozisyona bayrak kaldırdı ve golü engelledi.

"F.Bahçe böyle devam ederse ligin sonuna kadar şampiyonluk yarışının içinde olur"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA