Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Bu görüntülerle ‘Video Hakem’ ne yapsın?

Pazartesi günü Kayseri-Başakşehir maç yaptı. Adebayor bir gol attı. Koluyla mı düzeltti, yoksa göğsünün sol tarafıyla mı, herkes ikiye bölündü. 'Doğru gol' diyen de var, 'değil' diyen de. Hepsine kabulüm. Ben görüntüyü bir-iki sefer seyrettim, kola gelmiyor gibi. Bakın diyorum… Golcü oyuncular, mesela Adebayor, mesela bizim yerlilerden Aykut Kocaman, mesela Tanju Çolak… Bunların hepsi göğüs istoplarında top hangi göğüs tarafına geliyorsa o kolu kullanırlar. Ama niçin? Göğüsle, gelen topu istop etmek için o taraftaki kolu açarak topu ikinci vuruşa hazırlarlar. Televizyonlarda bu sanki, oyuncunun topu koluyla oynamış hissi verdirir. Ama dikkatli bakıldığında bu olmayabilir. Olabilir mi, olabilir de. Peki bunu televizyonla nasıl çözeceksiniz? Şimdi size soruyorum, Başakşehir maça çıkarken ikinci pozisyonda. Yani maçı alırsa lider ile aynı puana sahip olacak. Kayseri maça çıkarken dördüncü sırada. Kazansa, üçüncü olma şansı var. Defalarca oynatıyorlar, bir karar veremiyorlar. Eee! Türkiye'de bir yayıncı kuruluş var. Maça çıkarken ikinci olan bir takımın pozisyonlarını siz, iki-üç kamera ile net olarak veremiyorsanız eğer milyonlarca dolara aldığınız bu yayını nasıl götüreceksiniz? Bu maçta video hakem uygulaması vardı. Hangi video görüntüsü ile bu pozisyona kim, nasıl karar verir bana söyler misiniz? Böyle bir görüntü, video hakemin önüne gelse ne yazar gelmese ne yazar. Ne yazar biliyor musunuz… Gönül yazar!
NOT: Messi'nin golü gözüküyor, hem de palamut gibi! Neden dolayı, çünkü kamera doğru yere konmuş. Şampiyonlar Ligi'nde bütün görüntüler şahane veriliyor. Neden? Çünkü Şampiyonlar Ligi'nde bütün kameralar mecburi standart yerlere konuluyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA