Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Bir siyah, bir beyaz!

Şampiyonluğa oynayan iki takımı arka arkaya seyrettik.
Biri siyahtı, biri beyaz. Siyah olan Galatasaray, beyaz olan Beşiktaş. Hem de ne beyaz. Şunu özellikle söylemek isterim. Dün Osmanlıspor karşısında ilk 45 dakikada seyrettiğim Beşiktaş iki yılın en iyi Beşiktaşı'ydı. Çok Avrupa kupası maçında bile bu kalitede bir oyun oynamadılar. Tek kelimeyle mükemmeldi. Peki bu neden oldu? Neden ilk yarı 26 tane orta attılar kenarlardan rakip kaleye? Neden kaleye bu kadar şut attılar? Neden bu kadar pozisyon yarattılar? Neden rakip fazla gelemedi? Neden hücum oyuncuları çok daha rahat oynadılar? Sebebi çok net: Dünkü orta saha. Dönüyorsunuz Galatasaray'a... Hani canlı kanlı bir adam vardır sezon başında, dersiniz ki maşallah nazar değmesin bu adama, sonra amansız bir hastalığa yakalanır ve gözünüzün önünde erimeye başlar. İşte sezon başından bugüne kadar da Galatasaray için söylenecek senaryo budur. Dün gece siyah-beyazlılar düşünün ilk yarıda kaleye 26 orta attılar. Bunların hepsi rakibin aut çizgisine yakın yerden. Yani rakip defansın en çaresiz kaldığı yerlerden. Peki Galatasaray'a bakıyorsunuz, hani şampiyonluğa giden iki takımı karşılaştırıyorsun, hiçbir şey yok. İnanın son 7-8 maçtır Galatasaray'a karşı oynayan takımlar saçmalıyorlar. Doğru dürüst futbol oynamıyorlar, oynayamıyorlar. Sebebi ne? Çünkü sarı-kırmızılılar sahada öyle bir diziliyorlar, öyle anormal işler yapıyorlar ki rakip takımı da bozuyorlar. Kendileri zaten yoklar.
Muazzam bir teknik direktörleri var! Ve ona çanak tutup bu takımı bu hale getiren saçtıkları transfer paralarını har vurup harman savuran bir yönetim kurulu... Kendi düşen ağlamaz. İki üç hafta evvel bu Tudor'u gönderseydiler belki düzlüğe çıkabilirlerdi. Ama bence artık çok geç. Gönderseler de fayda etmez. Bu Galatasaray'a da çok kendini bilen teknik adam gelmez. Galatasaray yönetimi, "Lider olan takımın teknik direktörü gönderilir mi?" diyordu. Futboldan anlamazsan böyle konuşursun. Öyle bir teknik adam gönderirsin ki, 10 puan öndedir ama takıma ve kulübe zararlı işler yapmaktadır, gönderirsin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA