Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Metin Şentürk bile ‘penaltı’ derdi

Beşiktaş, keyif vermiyor. Aslında şöyle de diyebilirsiniz; akordu bozuk orkestra gibi çalıyor! Hep beraber tempolu çalıp, dinleyenlere keyif vermiyorlar. Birisi bir şeyi iyi yaparken, diğeri bozuk yapıyor. Bir müddet sonra o iyi yapan da bozuluyor, bu sefer bozuk çalanlar iyi şeyler yapıyor. Yani ritmi tutturamıyorlar, kesik kesik oynuyorlar. Kesilmiş süt de biliyorsunuz içilmez!
Şimdi orta sahaya bakıyorsunuz... Atiba geriye doğru oynuyor. Talisca da ileri doğru oynuyor ki Talisca'dan başka şu anda Beşiktaş'ta yüzde 100 gole giden, rakip için tehlikeli olabilecek başka bir adam yok. Yani Beşiktaş ile oynuyorsan, üç forvetini fazla markaja almaya gerek yok. Ama Talisca'yı gözden kaçırma!
Eee şimdi bu dörtlü ileride oynayınca, Oğuzhan arada tek başına sağa koşuyor, sola koşuyor. Rakip de üst üste 3-4 pas yapınca haliyle pili bitiyor. Aslında bakmayın dün Beşiktaş'a karşı biraz daha çabuk oynayan, dirençli bir takım olsa siyah-beyazlıların işini bitirirlerdi. Bu Antalyaspor bile kaç tane pozisyona girdi. Şimdi dönüyorsunuz maçta iki tane pozisyon var...
VAR sistemi olsaydı, yani iş televizyona kalsaydı ne olurdu? Maç bu neticeyle bitmezdi. Neden? Hakemin Babel'in faul yaptığı gerekçesiyle iptal ettiği gol tartışılır. Hani var ya sana göre, bana göre işte öyle! Bana göre faul değil. Sebebi, top havadan gelirken Babel topa doğru yükseliyor, rakibe en ufak bir hareketi yok. Yerden ayakları kesiliyor, yine bir hareketi yok. Önündeki rakip topa bakıyor ama yükselemiyor. Babel yükselip, topa vurduğunda Antalyalı oyuncu altta kalıyor. Yani Babel, rakibin omuzuna ve sırtına basarak yükselmiyor. Zaten yükselmiş... En yüksek yerde rakibiyle bir kontağa giriyor. Burada Babel'in ne günahı var? Adam oyun kuralları içinde, dürüstçe işini yapıyor ve devamında Talisca'nın attığı gol iptal ediliyor. Tartışılır mı? Bazıları tartışabilir.
Amma velakin Medel'in bir pozisyonu var, hakemin gözü önünde. Çok net penaltı! Topu elinin üzeriyle çeviriyor. Biraz futboldan nasibini alan hakem bu pozisyonda o hareketin yapılabileceğini düşünür. Bırakın düşünmesini, hakem Metin Şentürk olsaydı bu penaltıyı verirdi. Yani VAR olsaydı maç 2-2 biterdi. Yani adalet yerini bulurdu.
Bakınız! Verilmeyen gol tartışılır diyorum. Sana göredir, bana göredir. Sabaha kadar tartışır, izah ederim. Ama Medel'in pozisyonu tartışılmaz. Eee hakem maça tesir etti mi, etmedi mi? Buyurun buradan yakın! Çünkü bu penaltı pozisyonu yalnız Beşiktaş'ı da ilgilendirmiyor, Antalyaspor'u, düşme hattındaki rakiplerini, şampiyonluğa giden tüm takımları etkiliyor.
Eee hakem görmedi, hakem gördü vermedi, hakemin yüreği yetmedi vermedi. Buyurun cenaze namazına!
Sonra diyorlar ki; Hakem maça tesir etmedi
Hadi oradan ya!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA