Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Havaya girmişler

Başakşehir'in genelde 4 büyük takımla oynadığı maçları seyrediyorum, bütün maçlarını izleme fırsatım olmuyor. Yalnız dün Başakşehir'de şunu gördüm; oyuncular havaya girmişler ki topu ayak dışıyla, ayak burnuyla oynuyorlar. Onu da bırakın bundan önce takip ettiğimiz Başakşehir'in en büyük özelliği, takım olmalarıydı.
Kaptıkları toplarla çabuk hücuma çıkıyor, neticeye gidiyorlardı. Dün bu bahsettiğimiz, o bildiğimiz Başakşehir'den eser yoktu.
Peki bunun nedeni ne olabilir?
Birincisi, "Emre yoktu" diyebilirsiniz. Ben olmayan futbolcu hakkında konuşamam.
Çünkü o futbolcu takımını yalnız bırakmayacak.
Aslında yaptığı işe göre aldığı ceza fındıkfıstık!
Okkalı 4-5 maç ceza yiyecekken ikinci sarı karttan 1 maç ceza alıyor. Tabi bu olay da o ikinci sıra kartı gösteren hakemin kişiliğine ve şahsiyetine bağlı!
İkincisi de şu; net bir şekilde görüldü ki Arda takıma hükmetmek için sahadaydı.
Yani Başakşehir "Arda ve arkadaşları" şekline dönmüş... Olay oraya dönmüş!
Ve Arda dün resmen Başakşehir'in el freni oldu. Bildiğimiz Başakşehir'in en büyük özelliği takım olmalarıydı. Takım halinde defans yapmaları, yine aynı şekilde hücum etmeleriydi. Dün akşamki görüntüye bakılırsa, Arda bu takımın en zayıf halkası olmuş.
Fenerbahçe ise deplasmanda lig liderine karşı nasıl oynanacaksa öyle oynadı.
Maçın hiçbir anında hücumdaki en uçtaki adamla en gerideki defans oyuncusu arasındaki mesafeyi 35 metrenin üzerine çıkarmadılar.
Ve rakibe doğru dürüst pozisyon vermediler, çok çabuk hücuma çıktılar.
Yani klasik Başakşehir'in yaptığını dün Fenerbahçe yaptı. Rakibi üzerlerine çektiler, pas tercihleri akıllıcaydı, topa uzun vurmadılar, ayağa top yaptılar, her topta rakibi eksilttiler ve pozisyon yakaladılar. Maç daha farklı bitebilirdi.
Bakınız! Dünkü maçın ilk 15 dakikası Fenerbahçeli futbolcuların üstün çabasıyla değil, Başakşehirli futbolcuların ukalalığıyla gelişen 3 pozisyonla geçti. Yani bu şunu gösteriyor; Yani Başakşehirli oyuncular havaya girmiş. Takım böyleyse teknik adamları için de aynı cümleleri söylemek lazım. Abdullah Avcı'nın da biraz ayakları yerden kesilmiş! Yere basarlar mı, basmazlar mı bilemeyiz. Ama basmazlarsa seri şekilde aşağılara düşerler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA