Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Talisca’nın eli net penaltı

Beşiktaş'ın kadrosuna bakıyorum, Trabzonspor'un kadrosuna bakıyorum. İki takımın kadrosu arasında bariz fark var. Birisi kaliteli bir kadro, diğeri bariz şekilde kalitesiz bir kadro.
Kusura bakmayın ama ben Trabzonspor'un Ersun Yanal ile de Rıza Çalımbay ile de sağdan soldan bastırdığı bir maç seyredemedim. Akhisar'ı, Sivas'ı, Kayseri'yi izliyoruz, değişik şeyler yapıyorlar, zaman zaman heyecan veriyorlar. Trabzon'nun maçlarını seyrediyorum, arada gezmeye gidiyorum, çay içmeye gidiyorum, yanımdakilerle sohbete dalıyorum. Bu takım adamı uyutur arkadaş! Ne Trabzon halkı, ne de iyi bir futbolsever böyle takım ister arkadaş! Burak varsa ona topu atacaksın o da gol atacak! İkinci bir varyasyon yok Haa şu da va.r Sezon başında Trabzonspor'un transferlerini kim yaptıysa tamamen fiyasko. Bundan önceki yönetim de başarısızdı, bu yönetim daha başarısız. Ya bakın! Ben Trabzonspor'a yönetici olsam sağdan soldan alacağım bir-iki adamla bu Trabzonspor'u ayağa kaldırırım. Takımın adı yeter ya! Abdülkadir oynuyor, Yusuf Yazıcı oynuyor. Olcay'ın ne işi var sahada. Bana sahada Yusuf Yazıcı lazım, Olcay'ın ne işi var!
Kadro kalitesi dedik ya... Bakıyorsun Beşiktaş'a... Negredo giriyor kenardan maçın tüm seyrini değiştiriyor. Tek başına rakip defansı sırtına alıp götürüyor, arkadaşlarına yer açıyor. Çilingir gibi! Zorlamadan 'tık' diye kilidi çözüyor. Bakınız! Negredo bunu sadece bu maç değil, her maçta yapıyor. Bir de bazıları Quaresma'ya övgüler diziyor, "Beşiktaş Quaresma'yı arar" diyor. Ben buna katılmıyorum. Quaresma çıkıyor iki hareket yapıyor, varyateye giriyor, taraftarın gözüne hoş gözükecek ufak işler yapıyor. Maçta iki tartışmalı pozisyon var. 22. dakikada Talisca'nın ceza sahası içinde eliyle aldığı top. Bu pozisyon tartışma yürütmez net penaltı. Orada hakem penaltıyı verse, Trabzon atsa maç 1-0. Buyurun buradan yakın! Sonra ne olacak! N'Doye'un pozisyonunda ise kaleci Fabri topa doğru geliyor fakat N'Doye daha fazla yükseliyor. Bu ilk pozisyonda Fabri topa hakim olamayıp elinden kaçırıyor. Bu pozisyonda arkadaki oyuncu Rodallega, Fabri topu elinden kaçırana kadar müdahalede bulunmuyor. Ama sonra Rodellaga'nın bir teması var. Burada şu yorumu yapabilirsiniz? Rodallega bu teması yapmasa Fabri yerden kalkıp o topu kurtarabilir mi? Kurtarabilir derseniz, golü vermezsiniz. Ama kurtaramaz derseniz golü verirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA