Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Rize’de kötü ve korkak bir hakem izledik

Rize-G.Saray maçı çok enteresan oldu. Çok tartışılacak pozisyon var ve bir de ayak kırılması var. Aslında en üzücü olan da işin bu tarafı... Emre'ye büyük geçmiş olsun.
Galatasaray, Rizespor'a göre daha iyi oynamadı.
Şampiyonluğa giden takımın futbolcularının hepsinin aynı oranda sahaya ağırlığını koyması gerekirdi. Rizespor tam tersine takım olarak daha ahenkli ve düzgün oynadılar.
Sahaya daha iyi yayıldılar, daha iyi yardımlaştılar.
Sarı-kırmızılı takım penaltı kazanıyor, iki futbolcu birbirlerine giriyorlar. Çok çirkin hareketler. Bu net bir biçimde Fatih Terim'in takım üzerindeki otoritesinin zaafıdır. Maçı kazanınca bunlar kapanır gibi olur ama o yaralar sonra devam eder.. .
Düşünün; iki futbolcu birbirine dalaşırlarken küfür ederlerse hakem aynen rakibe küfür edilmiş gibi kırmızı kartını kullanabilir. Hadi diyelim ki aynı takımın iki oyuncusu birbir-i ne küfür ettiler. Hakem 'Oğlum ne yapıyorsunuz' diyebilir.
Ona kimse bir şey diyemez. Ama iki futbolcu birbirine vurduğu an kim vuruyorsa atmaya mecbursun. Aynı rakibe vurmuş gibi kural uygulanır.
Galatasaray'ın ilk kazandığı penaltıdan önce sarı-kırmızılılar korner atıyor. Top daha oyuna girmeden ceza alanında penaltı eylemi yapılıyor. Hadi hakem göremedi. VAR ne iş yapar? Pozisyon kabak gibi görünüyor ekranda...
G.Saray'ın ikinci kazandığı penaltıda; Rizeli oyuncu Galatasaraylı'nın ayağına vuruyor. Darbeden dolayı da kırmızı ayakkabı giyen Rizeli oyuncunun ayağı sağ tarafa doğru hareket ediyor. G.Saraylı oyuncu topa vuruyor, aynı anda da Rizeli oyuncu topa vurmak istiyor. G.Saraylı oyuncu topa vurup ayağını koyunca arkadan darbe yiyor. Yere bastığı için de ayak kırılıyor. Ayak havada olsa ayak kırılmayacak. Buradaki kırmızı tartışılır...
90 dakika hakemin vücut dili, hareketleri nasıl: Çok net bir şekilde bu hakem kötü bir hakem. Korkak ve tedirgin...
Yere sağlam basmıyor. Çekingen, ürkek ve korkak olduğunu iki takım futbolcuları da 10 dakika sonra çözdüler.
Bu tip maçları kaldıracak hakem değil. Komite bu maça ver-i yor! Vardır bu komitenin bir bildiği!.. G.Saray çok zor bir virajı döndü. Önünde kaldı bir maç. Bekleyip görelim...

FENERBAHÇE'DE IŞIK YOK!
Can çekişen Fenerbahçe ile birinci lige düşecek Akhisar kafa kafaya mücadele ettiler. Ne var ne yok oynarlar.
İlk yarı Fenerbahçe biraz daha iyiydi, ikinci yarı Akhisar oynadı.
Fenerbahçe bölük pörçük oynadı. Ersun Yanal, 'Seneye şunu yapacağız; bunu yapacağız' diyor ama bu takımda ışık yok. Bu takımda şimdiye kadar bir şeyler olması gerekirdi. Küme düşen Akhisar, çarşamba günü bakalım Galatasaray karşısında ne yapacak? Akhisarspor kötü takım değil ama bazı şeyler ters gidince ne yazık ki bu duruma düşülüyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA