Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Ruhlarını ortaya koydular

Ultraslan tribününde açılan pankartta "Ruhunuzu koyun ortaya" diye yazıyordu. Galatasaraylı oyuncular haftalardır unuttukları bu ruha Kayserispor maçında ulaştı. Geçen sezon Galatasaray futbol olarak sallandığı, skor olarak tıkandığı haftalarda hayata Kayserispor ile yine Cüneyt Çakır'ın yönettiği maçta 2-0 kazanarak dönmüştü. Galatasaray kalitesine yakışan ve özlediği futbola yine Kayserispor önünde tanıştı. Maç boyu istekli, arzulu, coşkulu, üretken, dikkatli ve oyunun kontrolünü elinde tutan, keyif veren bir Galatasaray izledik. Bu güzel oyuna savunma yapmak yerine oyun oynamak amacıyla çıkan Kayseri'nin de katkısı oldu. Fatih Hoca'nın Selçuk'a "Liderlik" görevini vermesi Galatasaray'a verimlilik getirdi. Galatasaray'ın oyun liderliğini üstlenen Selçuk İnan bir maestro gibi oynarken Burak ve Cris'in attığı gollerin asistini yaptı. Top rakibe geçtiğinde Selçuk arkadaşlarını pozisyon alma konusunda başarıyla uyardı.
Yekta 'nın inatçı mücadelesi ve çalışkanlığı ortaya sahaya dinamizm kazandırırken Selçuk'u da rahatlattı. Galatasaraylı oyuncuların hareketliliğinin yanı sıra Burak-Umut ikilisinin sürekli yer değiştirmeleri ve boş alanlara yaptıkları koşular Kayseri savunmasının pozisyon almasını engellerken dengesini de bozdu. Oyuna coşkulu başlayan ve Umut'un attığı erken gol sonrası Galatasaraylı futbolcular moral olarak güçlenirken uzun bir aradan sonra ilk kez ayağa isabetli, dengeli, etkili pas yaptılar.
Çok çalışan Ambarat'ın "Eski takımıma gol atmalıyım" inatçılığıyla bireysel becerisini öne çıkararak takım oyunundan uzak oynaması hataydı. Ancak Riera hücuma çıktığında Amrabat'ın arkadaşının yerini doldurması akıllıcaydı. Riera, sol bekte kalıcı gibi görünüyor. İspanyol futbolcu tekniğini hem savunmada hem de hücuma çıkar
ken iyi kullanıyor. Savunmanın liderliğini üstlenen Cris o muhteşem kafa gollerinden birine imza atarken arkadaşlarına, "Çıkın, basın, şuraya oynayın" şeklinde uyarılar yaptı. Cris ayrıca Danny'nin yaptığı kritik hataları tecrübesiyle ve nerede duracağını bilerek önledi. Galatasaray'ın daha farklı kazanmasını gol vuruşu olmayan Burak'ın beceriksizliği engelledi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA