Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Doğru oyun

Bir takımın oyun felsefesi rakibin oyun şekline göre belirlenir. Eğer fizik kaliteniz güçlüyse, teknik beceriniz yüksekse, yaratıcı ve bitirici oyuncularınız fazlaysa, yardımlaşma ile savunmayı takım halinde yapabiliyorsanız, en önemlisi rakibin size kafa tutamayacağına inanıyorsanız kendi oyun felsefenizden ödün vermeyebilirsiniz. Galatasaray'ın, Belediye karşısındaki kompakt oyun anlayışı en doğru yönüydü. Bu oyunun Cluj provası olduğunu düşünürken aklımdan "İçerideki Braga, dışarıdaki Ordu maçlarında da bu anlayış denenemez miydi?" diye geçiriyorum.
Galatasaray'ın dünkü doğruları:
1-
Doka, Webo, Holmen hatta Cihan gibi geniş alanı seven oyunculardan kurulu Belediye'ye karşı Galatasaray hatlar arasındaki mesafeyi kısaltarak oynadı.
2- Fatih Hoca, Burak-Umut gibi rakip savunmaların sırtına koşu yapan iki oyuncuyu da kontratak silahı olarak kullanarak Belediye'yi kendi silahıyla avladı.
3- Galatasaray aklını kullanarak oynarken topu Belediye'ye verip hem fiziksel olarak fazla yorulmadı, hem rakibini iyi kontrol etti hem de hücuma özellikle ikinci yarı kontrataklarla etkili çıktı.
4- Tempoyu hiç yükseltmeyen Galatasaray belki topa sahip olma oranında rakibin gerisinde kaldı ama üç puanı kazandı.
5- Fatih Hoca, Emre Çolak ve Melo değişikliklerini doğru zamanlamayla Galatasaray orta sahası oyundan düştüğünde yaptı.
6- Umut-Burak ikilisinin ortaklaşa attıkları gol paylaşımcılık adına mükemmeldi. Ancak bu ikili gözü kapalı atacakları golleri de saç-baş yoldurarak kaçırdı.
7- Galatasaray'ın aklı başındaki tek oyuncusu Cris idi. Savunmayı toparladı; kritik pozisyonlarda çok önemli hamleler yaptı.
Galatasaray'ın zaafları da vardı:
1-
Takipçiliğiyle alkışlanacak gol atan Selçuk'un pas atarken yine Burak'a kenetlenen gözleri, Amrabat ve Hamit'i nedense pas geçiyor.
2- Dany nerede duracağını bilmiyor, pozisyon hatası yapıyor, topu ayağında fazla tutuyor ve sadece süratine güveniyor. Oyunun başında Webo'ya yaptığı harekete "Kırmızı" diyenler var. Bir sorum var: Bir oyuncu çekildiğinde öne mi düşer, yoksa yerinde mi durur? Roberto Carlos'un Cangele'ye hareketini hatarlayalım. Cris'e çıkan sarı kartı da düşünürsek Webo kendini abartılı atıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA