Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Tecrübe ve akıl

Avrupa'da başarı için sadece bir-iki oyuncunun katkısı yetmez. Başarı teknik heyet dahil, tüm ekibin emeği ile elde edilir. Galatasaray Fatih Terim'le UEFA Kupası'nı kazanırken hiç kaybetmemişti. Çünkü, Hakan Şükür'lü, Hagi'li, Taffarel'li, Popescu'lu, Hasan Şaş'lı, Bülent Korkmaz'lı kadro UEFA başarısı öncesi Avrupa arenasında uyum ve tecrübeyi çarpışarak kazanmışlardı.
O takımda yaratıcı, iş bitirici ve zeki oyuncu çoktu. Galatasaray'ın bugün yaşadığı tecrübe eksikliği Devler Ligi'nde oynamış oyuncu sayısının azlığındandır. Cris, Hamit ve Fatih Terim bu tecrübeyi fazlasıyla yaşamış kişiler. Bu tecrübesizlik ve Devler Ligi'nde puan olarak gerilerde kalmak Galatasaraylı oyuncuların özgüven sıkıntısı yaşamasına neden oluyor.
Öyle ki; Galatasaraylı oyuncular 18. dakikada Burak'la golü erken bulsa da devre bitinceye kadar hep bir endişe ve stres içinde oynadı. Galatasaray'ın topa sahip olmada rakibine yüzde 65'e yüzde 35'lik üstünlüğü vardı. Bu pasların çoğu skoru koruma psikolojisi içinde kenara ve yana oynandı. Cluj asla Galatasaray'ın ayarında bir takım değil. Maç boyu savunmaya çekilip kontratağı düşündüler. Sarı-kırmızılıların kolay kaybettikleri topları Cluj iki pasta hücuma taşıdı. Sougou iyi ki beraberlik golünü erken attı. Bu gol Galatasaray'ı toparlarken hücuma istekli, coşkulu ve akıllı çıkmasını sağladı.
Burak 'a iki gol attıran Hamit ikinci yarı rakip kaleye yaklaşınca Galatasaray hücumda verimli oldu. Riera aklıyla oynarken kazandığı topları sakin kullandı. Emre Çolak daha çok içeri girip top alarak orta sahayı rahatlattı. Gecenin yıldızı çok çalışan, savunmaya bile yardıma gelen Burak'tı. Üç gole imza atarken Galatasaray'ı Devler Ligi'nde galibiyetle tanıştırdı; iddiasını yeşertti. Cris kritik müdahalelerde bulunurken, Dany hatasız ve dikkatli oynadı. Geçen yılki fizik kalitesinden uzak görünen Eboue fazla hücuma çıkmasa da arkasına fazla adam kaçırmadı.
Galatasaray kaybetseydi futbolcular ligde uzun süre travma yaşarlardı. Bu galibiyet ve ikinci yarı sergilenen sorumluluk duygusu yüksek oyun futbolculara özgüven kazandıracaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA