Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Dikkatsiz lider !

Fatih Terim, Mersin'e giderken iki önemli noktaya parmak bastı: 1- Sürpriz olmasın. Lider gidiyoruz, lider dönelim. 2 - Rakibimizin konumu ortada.
90 dakika çok dikkatli olmalıyız.
G.saray belki Mersin'de liderliğini korudu ama Fatih Hoca'nın tüm uyarıları G.Saraylı oyuncuların bir kulağından girip, diğerinden çıkmış. Çünkü oyuncuların kafaları kazandıkları "Cluj" maçında kalmış. G.Saray "Mehter Takımı" zihniyetinde yürüyerek oynadığı maçta özellikle ilk yarı eline geçen pozisyonların kıymetini bilemedi.
G.saray ayağa oynayan bir takım. Mersin, rakibinin bu özelliğini bilerek, tempoyu yükseltmeyerek ve geniş alan bırakmamaya özen göstererek "Kompakt oyun"la Galatasaray'ın karşısısına dikildi. Gol için de duran toplara ve kontrataklara yatırım yaptı. Hedefini bir duran topta Nobre'nin kafasıyla tutturdu. Nobre, bunun gibi golleri G.Saray'a hem Beşiktaş'ta hem de Fenerbahçe'de attı. Ön direkte ya Umut ya da Cris olmalı, Nobre'yi de yakın almalılardı. Bu gol, Terim'in tüm uyarılarına rağmen takımın sahaya yansıttığı "dikkatsizliğin" net göstergesiydi.
Futbolu zeki ve becerili oyuncularla oynamak çok önemlidir. Geçen yılki Galatasaray, oyun zekası olarak bugünkü takımın önündeydi. Engin'in cezasının bitmesi bu nedenle çok önemli.
Yürüyen Galatasaray, yine de Mersin kilidini açmak için ilk yarı "Çilingir" gibi üç pozisyon buldu:
1-Selçuk'un kafa pasıyla topla buluşan Umut'un yan direkten geri gelen vuruş tercihi yanlıştı. Kaleci Sehiç yatmıştı, aşırtması daha doğruydu. Selçuk da, Belediye maçında attığı golün benzerini direkten dönen topu takip etmediğinden kaçırdı.
2-Hücuma sürpriz adam olarak katılan Eboue önündeki topu deli danalar gibi abanacağına plase yapsaydı kesin golü atardı.
3-Devre biterken Burak sağ çaprazda egoistçe şut atmayıp arka direğe kesseydi kankası Selçuk topla birlikte gol olurdu. Bu vuruşa Selçuk bile isyan etti.
G.saray 'ın fizik kalitesi iki maçı üst üste kaldıracak gibi durmuyor. Cluj'da ekonomik oynadıklarını düşünürsek Mersin'deki kötü oyunlarına "Yorgunuz" bahanesi hiç bulmasınlar.
Not: Amrabat, Emre Çolak gibi içeride görev yapacak bir isim mi? Dün oyuna girdikten sonra hiç çizgide görmedik, hep Emre'nin pozisyonundaydı. Böyle oynayacaksa, yerine Melo da girebilir, belki de daha verimli olabilirdi..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA