Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Deneme tahtası!

Güçlü olan zayıf yanını herkesten iyi bilendir. Daha güçlü olanlar ise zayıf yanına hükmedebilendir. Tamam Atletico Madrid favoriydi. Galatasaray'ın yanlış başlangıç kadrosu İspanyol ekibin ekmeğine yağ sürdü. Çünkü Avrupa'da "Kompakt" oyunu en iyi oynayan, Real Madrid'in bileğini bükemediği, Barça'nın zor yendiği bir takıma karşı doğru kadroyla sahaya çıkmak ve doğru oyunu oynamak gerekir. Oynamazsan kaybedersin. Hamza Hoca şapkasını önüne koyup ilk yarı ile ikinci yarıdaki G.Saray'ı kıyaslasın. İki takımı da yapan Hamza Hoca değil mi? Ön liberoda Hakan Balta, sağ açık Podolski, nerede oynadığı belli olmayan Emre Çolak, sağ bek Sabri'li Galatasaray ilk yarıda 2 gol yerken Atletico Madrid kalesine ayak izini bile bırakamadı. İlk yarı sahada üretmeyen, sürekli Muslera'ya oynayan, ritmi olmayan Atletico Madrid kapanına kısılmış aciz bir Galatasaray izledik.
İkinci yarı Sabri çıkıp Daneyer sağbeke geçti, Balta yerine döndü, Sneijder göbeğe geldi, Podolski sol, Yasin sağ kanatta oynadı. 4-4-2'nin karşılığı skor: 0-0.. Neden? Çünkü Yasin, Daneyer destekli etkili bindirmeler yaptı. Sneijder Selçuk'la birlikte oyunu kurdu. G.Saray Atletico kalesinde pozisyonlar üretirken, topa daha çok hakimdi.
Galatasaray takımı deneme tahtası mı? Hamza Hoca bu takıma bu sezon başı gelmedi. Gelseydi bu arayışlarını doğal karşılardım. Herkes yerinde oynasaydı ne fark ederdi? Denayer sağda Sabri'den daha çabuktu üstelik topları akıllı ve bilerek kullandı. Nereye pas vereceğini biliyordu. M.City'nin "Satış opsiyonu" vermeyecek kadar değerli gördüğü Denayer Mersin maçında bile oynarmış. Denayer'in kumaşı kaliteli. Milli Takım'da ve Galatasaray'da savunmanın en formda ismi Hakan Balta'yı ön liberoda düşünmek büyük hataydı. Hakan'ı ön libero oynatmak Melo belinden sakatlandığında geçen yıldan beri Hamza Hoca'nın kafasında bir saplantıydı. O saplantı hem Hakan'a hem Galatasaray'a zarar verdi. Bir takım için teknik adam çok önemli. Atletico Madrid yıllığı 4.4 milyon Pounda Simeone ile 2020 yılına kadar boşuna sözleşme uzatmamış. Hoca farkı sahada göründü; Atletico'nun taktiği saat gibiydi, G.Saray taktik arayışlar içindeydi. Bu yenilgide Galatasaray'ı küçültüp kulübesini bile zayıflatanlar baş sorumludur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA