Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Barça modeli ama!

Hamza Hamzaoğlu'nun 4'üncü yıldızı takan ve üç kupa alan "Teknik adam" olmasına rağmen transferler konusunda "Bizim evlat" baskısı yüzünden masaya yumruğunu vurmaması bu sezon hem Galatasaray'ın hem kendisinin başını çok ağrıtacak gibi görünüyor. Çünkü eldeki kadro şampiyon kadrodan kalite ve güç kaybetti. 5 yeni oyuncu Bilal, Rodriguez, Carole, Podolski ve Denayer, 4 yılda üç şampiyonluk kazanan Galatasaray'ın en büyük silahı 'takım ruhuna' tam katkı sağlayamaz. Çünkü bu oyuncular sezon başından bu yana ilk kez yan yana oynuyorlar. Denayer hariç, Carole, Rodriguez iyi niyetli ama sıradan, yapacakları sınırlı oyuncular. Kulübede oturmak Bilal'i doğal olarak, güçsüz ve temposuz yapmış.. Galatasaray Selçuk'u fazlasıyla aradı. Podolski de "yıldız" apoletine rağmen sorumluluk almadan oynuyor, ciddiyeti, isteği yok. Burak'ın sık sık orta alana geldiği ve Galatasaray'ın Barça modeli olan 4-6-0 oyununu tersten oynadığı sistemde Hamza Hoca'nın ilk hedefi kaybetmemek üzerineydi. Bu kompakt anlayışta Podolski net iki gol pozisyonuna fren oldu. İlkinde kaleci Onur'un öne çıktığını görmesine rağmen topu aşırtmayı düşünememesi bence ayaklarıyla zihninin aynı dili konuşmamasıydı. İkinci atakta Podolski'nin önündeki topu Sneijder'in koşu yoluna bırakmayıp şutu tercih etmesi "Golü ben atayım" egosuydu.. Sinan Gümüş'ün çalışkanlığını ve isteğini görünce Hamza Hoca Podolski ile başladığına dilerim artık pişman olmuştur.
Sonuçta Trabzon'un bir penaltısının verilmediği ve Trabzon'un üstünlüğünde geçen oyunda ben G.Saray'ın bu zamana kadar kaybettiği maçlarda bile Trabzon'da bu kadar baskı yediğine tanık olmadım. Galatasaray'ın zaman zaman yaşadığı çaresizlik tamamen tercih edilen kadronun gücü ve çapıyla orantılıydı. Galatasaray'ın en iyisi Hakan Balta, Muslera ve Sneijder oldu. Yasin'i kestiği için Hamza Hoca'yı haksız eleştirmişiz. Çünkü Yasin Galatasaray'ı hücuma etkili taşıyamadığı gibi ağır Costant'ı tek bir pozisyonda bile geçemedi. Sneijder'in milimetrik pasına dokunamayan "santrfor" apoletli Umut, Galatasaray'ın golcüsü olamaz.. Galatasaray "Giyotin" derbisinde Onur'un ve Mbiya'nın ortak hatasıyla kazanıp hayata tutundu..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA