Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Garry Rodrigues nokta transfer!

Yenilen 16 golün 9 tanesi eğer hava topuysa Galatasaray'ın savunmayı yeniden organize etmesi gerekiyor. Chedjou dahil Semih-Hakan Balta hava toplarında zafiyet yaşıyor.
Bu yüzden savunmada "Falco-Stump, Popescu-Bülent, Song-Tomas, Ujfalusi-Gökhan Zan" modeli uygulanmalı. Ayaklarını iyi kullanan, hava toplarında etkili, çabuk ve agresif yabancı stoperler maalesef pahalı oluyor. Örneğin;
Fenerbahçe "Ucuz etin yahnisi yavan olur" diye düşünerek yıllık ücretleri hariç Kjaer-Skertel ikilisine toplam 13 milyon 650 bin Euro bonservis ödedi. Galatasaray'ın Brezilyalı stoper Vitor Hugo transferine Fenerbahçe anlayışıyla bakması gerekir.
Yönetim tarafından Carole'un göklere çıkarılmasına şaşırıyorum. Sağ ayağını sadece yürümek için kullanan Fransız sol bek, önde oynamayı seviyor ama pozisyon bilgisi yeterli olmadığından ve hücumdan geriye çabuk dönemediği için G.Saray savunmada rakiplerine soldan sık pozisyon veriyor.
İlk yarıdaki maçları analiz edin; Carole'un verdiği pozisyonları görün. Çarpıcı iki örnek vereyim; Van Persie'nin attığı gol ile Webo'nun attığı gollerin ortası hep Carole'un bölgesinden yapıldı. Linnes'i solda oynatmayı Jan Olde Riekerink artık düşünmeli.
G.Saray'ın acilen bir golcüye ihtiyacı var. Eren tek başına bu yükü kaldıramıyor. Rekabet ortamının olmaması Eren'i rehavete sürüklüyor. Tek golcü ikinci yarı Galatasaray'ı zirve yarışının içinde tutamaz. Çünkü Podolski kalacak gibi görünmüyor. Mario Gomez gibi İstanbul'daki patlamaları bahane ederek Podolski evini boşaltmış, çocuklarını okuldan almış ve eşiyle birlikte Almanya'ya yollamış. Podolski, Çin'e gidecek gibi duruyor. Levent Nazifoğlu da bana "Podolski giderse mutlaka iyi bir golcü alacağız" dedi.
PAOK'ta oynayan Rodrigues, G.Saray için nokta transfer olur. Bruma'nın sezon başından beri hücumda yaptığı katkıların benzerini Rodrigues kesin yapar. Hollandalı oyuncu; çabuk, hızlı, dar alanda kolay çalım atıyor ve şut isabeti etkili..

***

Babel küsmeye müsait birisi...
Beşiktaş'ta birçok kulübü kıskandıracak çoğu ilk onbir oyuncusu olan ciddi bir kadro derinliği ve zenginliği oluştu. Şenol Güneş, hocalığında hep adaletli olmuştur.
Orta alandaki ve hücum hattındaki zenginlik rekabete girmezse baş ağrıtabilir.
Quaresma, Talisca, Aboubakar, Cenk Tosun, Olcay, Oğuzhan, Gökhan İnler, Tolgay gibi "Deve dişi" gibi oyuncular kulübede oturmayı sevmez.. Bu kadroya bir de Eto'o girerse ortalık yangın yerine dönebilir.
Ben Babel'i oyun karakteri olarak Anelka'ya benzetirim. Babel, ayak bilekleri müthiş, çalım becerisi yüksek ve şut kalitesi üst düzeyde bir oyuncu. Babel tipi oyuncular hep oynamak ister ve oynadıkça büyür.
Babel kulübeye oturursa çabuk küser..
Mitrovic isteğe göre değil bütçeye göre bir transfer. Şenol hoca stoper için, "Çabuk olsun" dedi. Mitrovic'in çabukluk olarak Rhodolfo'dan farkı yok.

***

Ekici ile Selçuk kıyaslanmaz bile!
Bir ay önce Mehmet Ekici'nin sezon sonu için Galatasaray ile anlaştığı medyada manşet olmuştu. Hatta Ekici'nin imza parası alacağı ve 1.9 milyon Euro karşılığında Galatasaray ile sözleşme bile imzaladığı gündeme geldi. Ekici'nin adı Galatasaray ile anıldığında, "Selçuk İnan'ın yerine alındı" yorumları yapılmıştı. Demek ki bilgiler doğru değilmiş..
Sonuç; kulüpler anlaşırsa Mehmet Ekici Fenerbahçe formasını giyecek.
Ekici'yi Selçuk'la asla aynı kantara koymam.
Bu arada "Fenerbahçe, Selçuk İnan rövanşını Mehmet Ekici'yi Galatasaray'ın elinden aldı" görüşlerine de gülerim. Selçuk İnan ile Mehmet Ekici arasında futbol kalitesi ve katkısı açısından çok büyük fark var. İstikrar abidesi Selçuk, 5 yılda Galatasaray'da 3 şampiyonluk, 4 Süper Kupa ve 3 Türkiye Kupası kazandı. Selçuk, 229'u ilk onbir olmak üzere 5.5 sezonda Galatasaray'da 231 maç oynadı.
Selçuk 51 gol atarken 43 gole de asist yaptı..
Ben Ekici için yeteneksiz demiyorum. Ama Trabzonspor'da tek başına bir maç aldığını da hatırlamıyorum. Son iki sezondur yokları oynayan Ekici'nin bu halini Trabzonspor'un her yıl değişen kadro yapılanmasına bağlayabilirsiniz.
Eğer transfer gerçekleşirse, yeteneklerini sergileme adına Ekici için Fenerbahçe gerçek bir sınav olacak. Ekici mi Fenerbahçe'ye katkı yapacak yoksa Fenerbahçe mi Ekici'yi parlatacak. Ekici için "Tam Fenerbahçe'nin ihtiyacı bir futbolcu" diyenler bakalım haklı mı çıkacak. Trabzonspor yönetiminin yerinde olsam gönülsüz davranan ve "Antalyaspor'a gitmek istiyorum" diye direten Aatif'ı "Takas" olarak kabul etmem.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA