Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Görünmeden işi bitirir!

Fatih Terim, rekor bonservisle Wolfsburg'a imza atan Yunus Mallı'yı SABAH'a anlattı: İş ahlakı mükemmel… İdmanlarda sessizdir ama çok çalışır. Fiziği güçlü, süratli… Bazen görünmez olur ama işi bitirir. Wolfsburg’da daha etkili ve başarılı olacaktır

Bundesliga ekiplerinden Mainz forması giyen Yunus Mallı, eski Beşiktaşlı Mario Gomez'in de formasını giydiği Wolfsburg'a imza attı. Yeni takımı ile 4.5 yıllık sözleşme imzalayan 24 yaşındaki milli futbolcu, Mainz'e 12.5 milyon Euro bonservis kazandırdı. Yunus'u, Türk Milli Takımı'nın formasını giymesinde büyük emeği olan Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'e sorduk. İşte Terim'in ağzından genç yıldızı: Müthiş karakterli bir oyuncu. İş ahlakı mükemmel. Oynayıp oynamama konusunda asla sorun yaratmaz. Görev verildiğinde en iyisini yapar. İdmanlarda sessizdir ama çok çalışır. Forvet ve forvet arkası oynar. Ancak tek forvet oynadığında zorlanıyor. Ben o yüzden Milli Takım'da Burak veya Cenk'le oynatıyorum. Tekniği harikadır. Oyun içinde bazen görünmez ve ortaya çıktığında hemen işi bitirir. Fizik kalitesi güçlüdür. Çabuk ve süratlidir. Dar alandaki patlama sürati de çok iyidir. Özellikle rakip kale önünde ikiye birleri çok çabuk yapar. Ceza alanına girdiğinde etkili şutlar atar.

BENCİL DEĞİLDİR, HEM ATAR HEM DE ATTIRIR
Yunus'u Bundesliga'da bir Bayer Leverkusen-Mainz maçında izleyip beğendiğini hatırlatan Fatih Terim, genç yeteneği, A Milli Takım'a kazandırma öyküsünü de şöyle anlattı: "Yunus Mallı'yı, Leverkusen-Mainz maçı sonrası yanıma çağırdım. Kendisine, 'Seni Türk Milli Takımı'nda görmek istiyorum' dedim. Yunus da sadece 'Gurur duyarım' dedi ve kabul etti. Yunus'un Wolfsburg'da, Meinz'dan daha başarılı olacağına inanıyorum. Çünkü Mainz daha çok savunma ağırlıklı oynadığı için Yunus az pozisyon buluyordu. Wolfsburg öne doğru oynayan ve hücumu düşünen bir takım. Bu yüzden Yunus da daha çok pozisyona girecektir. Onun en önemli karakteri pas verme konusunda cömert olmasıdır. Genelde gol atanlar attırmak için özel çaba sarf etmezler. Yunus tam tersi bir oyuncu hem kendi atar hem de attırır."



EN PAHALI 3. TÜRK
Wolfsburg'un, Mainz'a ödediği 12.5 milyon Euro'luk bonservis, Yunus Mallı'yı Türk Milli Takım forması giyen en pahalı oyuncular listesinde ilk 3'e soktu. 34 milyon Euro'ya Atletico Madrid'den Barcelona'ya geçen Arda Turan ile Hamburg'dan Leverkusen'e 15.5 milyon Euro karşılığında transfer olan Hakan Çalhanoğlu'nun ardından 3. sırayı alan 24 yaşındaki oyuncunun 4.5 yıllık imza sonrası alacağı ücret ise henüz açıklanmadı. UĞUR KARAKULLUKÇU

MAİNZ'DA İLK YARI NE YAPTI?
Bundesliga'da 16 maça çıktı. 15 karşılaşmaya ilk 11 başladı. 1382 dakika sahada kalırken 6 gol atıp, 6 asist yaptı. UEFA Avrupa Ligi'nde 6 karşılaşmanın 5'ine ilk 11 çıktı. 472 dakikada 1 gol, 1 asistle oynadı. Almanya Kupası'nda da 1 gol attı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA