Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Özbek doğrusunu yaptı

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, şampiyonluklar ve kupaların hocası Fatih Terim’i yeniden takımın başına getirip büyük bir adım attı

Soru 1: Fatih Terim 4. kez G.Saray'ın başına geçti... Bu konuda neler düşünüyorsunuz?
Galatasaray'da teknik adam için tek aday vardı. O da Fatih Terim... Galatasaray'da görev yapmış eski yöneticiler başkan Dursun Özbek'e şöyle demişti: "Maceraya yelken açıp zaman kaybetmeyelim... Fatin Terim'i ikna et başkan." Galatasaray'da 6 lig şampiyonluğu ve UEFA Kupası dahil toplamda 16 kupa kazanan Fatih Terim'le Başkan Dursun Özbek, akşam saatlerinde görüşerek İmparator'u yuvasına dönme konusunda ikna etti. Bu kritik görüşmeden önce zaten Fatih Terim Amerika seyahatini bile erteledi.

ZİRVEYE OYNAYANLAR YERLİ
Zirveye oynayan takımların başında Şenol Güneş, Aykut Kocaman, Abdullah Avcı ve Rıza Çalımbay gibi yerli hocalar olduğunu göz önüne alırsak Dursun Özbek, şampiyonluklar ve kupaların hocası Terim'i yeniden takımın başına getirip büyük bir adım attı... Ayrıca Dursun başkanın yönetiminde Terim'in büyük saygı duyduğu ve ağabey olarak çağırdığı yakın dostu Mehmet Ağar olacak... Fatih Terim'in devre arasında takımın başına geçeceğini düşünüyordum ama sürpriz bir şekilde taraftarların coşkusuyla ve yönetimin isteğiyle hafta sonu oynanacak Göztepe maçında takımın başında yer alacak... Yuvana hoş geldin İmparator, yolun açık olsun...

Soru 2: Galatasaray'da başkan cephesi ne yapıyor, muhalefet şu anda neler planlıyor??
Galatasaray'da başkan Dursun Özbek'e karşı ciddi bir muhalefet yok. Ocak'ta adaylıklarını koyacağı söylenen isimler liste yapmakta bile zorlanırlar. Bazı kesimler başkan Özbek'in Ocak ayındaki seçim kararını, "Baskın seçim" olarak değerlendirseler de Galatasaray camiasında "Dursun Özbek gitsin başkası gelsin" gibi bir hava yok. Büyük bir kitle yürüyen projelerin aksamaması için Dursun Özbek'in başkanlığa devam etmesini istiyor.. Riva-Florya kar ortaklığı projeleri, salon inşaatı dışında benim gözümde başkan Özbek'in yaptığı en önemli olay çatı davasında devletle uzlaşma sağlamasıdır. Çünkü Adnan Polat döneminde çatının yapılması için alınan 22 milyon 500 bin TL, localar ve yürüyen merdivenler için harcandı. Bu süreçte oluşan 40 davayı çözen Özbek, çatı yerine salon yapmayı devlete kabul ettirdiği gibi Polat döneminde alınan ve 90 milyon TL'ye ulaşan faiz borcunu da devletle uzlaşarak sildirdi. Ayrıca kulübün nakit sıkıntısı çektiği dönemde cebinden 80 milyon TL ödeyerek kasa kolaylığı sağladı.

DURSUN ÖZBEK KAZANIR
Bitmeyen otel için "Söz verdiği yıllık 5 milyon dolar geliri ödesin" diyenler haklı gibi görünse de 80 milyon TL kasa kolaylığı sağlayan Özbek'e bir teşekkürü çok görmemeliler. Ayrıca 80 milyon TL'nin iki yıllık faizinin ne ettiğini hesaplamak gerekir.. Galatas aray camiasında eleştiriler yapılsa da sağduyu sahibi insanlar Özbek'in "kredibilitesini" biliyor.. Özbek'e destek veren bir kısım tecrübeli üyeler de kendisinden Galatasaray'ı patron gibi değil başkan gibi yönetmesini istiyor. Özbek yeni yönetimine güçlü isimleri katarak seçimi kazanır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA