Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Akhisar tuzağı!

G.Saray bir kez daha Akhisar'ın tuzağına düşerek kaybetti. Akhisar takımı, akıllı alan savunması yapıp önce Galatasaray'ı durdurdu sonra kontratak silahı Manu ile vurdu. Üstelik Avrupa arenasında Akhisar, Galatasaray'dan iki gün sonra maç yaptı. Ama hiç yorgunluk yaşamadılar.
Fatih Terim'in tercih ettiği 11'de 3 uyumsuzluk vardı;
1- Emre Akbaba ile Sinan Gümüş ikilisi sol ayaklı oyuncular olarak oyunu yönetmeyi paylaşamadılar. Bu zihniyet Galatasaray'ın organize olmasına zarar verdi, etkili pozisyonlar üretmesine engel oldu.
2- Rodrigues-Onyekuru ikilisi çabuk ve hızlı oyuncular. Ama Onyekuru, sağ kanatta oynamadığı için sık sık Rodrigues'in bölgesine gidip orada yığılma yarattı ve bu yüzden Nagatomo-Rodrigues ikilisinin uyumu bozuldu.
3- Mariano Galatasaray'ın sağdan atak yapmasına katkı sağlamadı. Sadece topu kontrol etti. Eğer Linnes oynasaydı Galatasaray sağdan etkili bindirmeler yapar ve gollük ortalar üretirdi.
G.Saraylı oyuncular, zihinsel olarak Akhisar maçına tam hazırlanamamışlar.
Süper Kupa'da Manu, Galatasaray savunmasını hallaç pamuğu gibi atmıştı ama kimse Manu'yu tutmak için doğru pozisyon almadı. Serdar Aziz, Manu'ya yanaşıp oynasaydı, Galatasaray o golü yemezdi. Bir takımda penaltıcılar bellidir. Selçuk İnan yoksa topun başına Fernando veya Emre Akbaba gelmeli.
Rodrigues'in kaçırdığı penaltı tamamen kendi beceriksizliği ve Süper Kupa'da gol yaptığı köşeyi tercih etmesiydi. Kaleci Fatih o yediği golü unutmamış olacak ki Rodrigues'in vuruşunu sezdi ve kurtardı.
Bu mağlubiyet umarım G.Saraylı oyuncuların deplasmanda kazanamama korkularını artırmaz!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA