Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

‘Galatasaray’ı bitirin’ penaltısı!

Galatasaray eğer kazansaydı "Kuş taşa çarptı tarzı bir galibiyet oldu" diyecektim. Çünkü gol büyük bir şanstı. Ama Hüseyin Göçek'in VAR'a bile gitmeden verdiği penaltı TFF'nin Galatasaray'a yaptığı operasyonun belgesidir. VAR'da görev yapan hakemler bu penaltıya verdikleri destekten sonra nasıl insan içine çıkacaklar? Bu penaltı "Galatasaray'ı bitirin" talimatıdır. Penaltı pozisyonu tertemizdi. Serdar tamamen topa dokundu. Zaten Galatasaray'ın attığı gole bırakın hakem Göçek'i, VAR'ın itiraz edecek durumu bile olmadı. Çünkü Konya golü kendi kalesine attı. Penaltı sonrası Aykut Kocaman'ın Konyaspor'unun Galatasaray'ı kitlemesini, orta alanı kalabalık tutup geniş alan bırakmamasını ve hızlı hücumlarla istediği pozisyonları bulmasını, Jahovic'in iki tane net golü kaçırmasını, Ömer Ali'nin şutunun direkte patlamasını yazmanın anlamı kalmadı.
Fatih Terim'in 3'lü savunmada ısrar etmesinin yanlış olduğunu vurgulamak, Ozan Kabak hariç topu kullanma özürlü ve çok pas hataları yapan ayrıca "Tank" gibi ağır bir koşu kalitesine sahip Maicon- Serdar ikilisiyle üçlü oynanmayacağını anlatmak anlamsız oldu.
Bir dönem Adana'da iptal ettiği golden sonra Göksel Gümüşdağ tarafından aforoz edilen ve uzun süre maç alamayan Hüseyin Göçek, TFF'nin Galatasaray ile yaşadığı husumeti fırsat bulup uydurduğu penaltıyla sonucu belirledi.
Yayıncı kuruluşta pozisyon yorumlayan eski hakem Bünyamin Gezer'in attığı tweete bakalım: "Rizespor'un Başakşehir maçında net penaltısını vermeyen Halil Umut Meler, hemen maç aldı. Fenerbahçe-Başakşehir maçında VAR'ın çalışmaması sonucu yardımcı hakem Serkan Çimen, golü kaçırdığı 5 haftadır maç alamıyor. Bu durum hakemlere en güzel mesajdır.."
Hakemlere yönelik açıklamanın alt yazısı şöyledir: Başakşehir'in lehine hata yaparsan maç alırsın. Ama aleyhine hata yaparsan kafan kopar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA