Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Sorumsuz Eren

Geçmiş yıllarda VAR sistemi devreye girseydi birçok derbi maçın sonucu farklı olurdu. Vodafone'da VAR'ın ağırlığını koyduğu ve etkili olduğu bir derbi izledik. VAR olmasaydı Cüneyt Çakır birçok pozisyonda verdiği kararlarda geri adım atmamış olacaktı. Bir puanın bile kıymetli olduğunu 22 oyuncu arasında Eren Derdiyok anlamamış. İsviçre Milli Takımı'nda yıllarca santrfor oynayan bir oyuncu kör gözüne parmak sokar gibi böyle ucuz penaltı yapar mı ve takımını yakar mı? VAR uçanı kaçanı yakalıyor, Eren bunu biliyor, gol olmayacak vuruşu penaltıya döndürüyor. Ben, Fatih Terim'in yerinde olsaydım bu ucuz penaltıyı yapan Eren'i ibret olsun diye oyundan alırdım. Çünkü o Eren, Porto'ya gitmedi ve kritik derbide takımını yakan penaltıyı yaptı. Galatasaray ilk 25 dakikalık süreçte Beşiktaş'ın ciddi baskısını hissetti. Ancak Ozan'ın direkten dönen vuruşundan sonra cesaretlenen Galatasaraylı oyuncular Beşiktaş'ın üzerine skoru değiştirmek için gitti. Ama kalitesizlik bir yerde Galatasaray'ı frenliyor. Onyekuru çabuk ve hızlı bir oyuncu ama cılız ve güçsüz bacakları nedeni ile etkili şut atamıyor.
Nagatomo ve Mariano kanatlardan etkili ataklar yaptı ama Eren pozisyonlara hazırlıklı olmadığı için gol üretemedi. Fernando'nun ikinci yarı Karius'tan dönen şutunda golcü kimliği olsaydı Eren o topa hamle yapar, golü atardı. Yapamadı, çünkü pozisyona hazır değildi. Keşke Terim, Linnes'i kafadan oynatsaydı, hatta Mariano'nun önüne koysaydı. O zaman Galatasaray hem hücum, hem savunma anlamında daha güçlü olurdu. Çünkü Eren önde top tutamadığı gibi, takımını 10 kişi oynattı. Bir de üstelik sorumsuzca neden olduğu penaltı ile derbiyi kaybettirdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA