Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Linnes mesajı verdi

Malatyaspor'a karşı kupa maçında etkili ve üstün bir oyun sergilemeyen Galatasaray'ın ligdeki randevuda en belirgin özelliği öncelikle Linnes, sonra da Donk oldu.. Kupa'da Emre Taşdemir ile etkili ortalar yapamayan Galatasaray'ı, Linnes adeta hücum zengini yaptı. Norveçlinin oyun disiplinine ve mütevazı kimliğine hayran olmak gerekir.
Kazanılan penaltıda Linnes'in araya yaptığı koşu mükemmeldi. Ayrıca kupada ıslıklanarak oyundan çıkan Onyekuru da Linnes ile yakaladığı uyum sayesinde verimli oldu. Linnes, Galatasaray'ın gülen ve güldüren yüzü oldu. Emre Akbaba'ya yaptığı mükemmel asist öncesi attığı depar muhteşemdi. G.Saray yönetimi, Linnes'in sözleşmesini uzatmazsa büyük hata yapar. Savunmaya sakinlik getiren Donk ise buluştuğu topları riske girmeden ayağa teslim pas olarak kullandı.
Kompakt futbol anlayışı içinde Galatasaray'ı dar alanda durdurmaya çalışan Malatyalı futbolcular, akıllı bir taktikle rakip oyuncuları psikolojik olarak sinirlendirmeye çalıştılar. Başta Feghouli olmak üzere, göbekte Fernando, savunmada Marcao, Emre Akbaba ve Mariano kazanma duygusu içinde yardımlaşmayı ön plana çıkardıkları gibi coşkulu ve istekli oynadılar. Feghouli- Mariano ikilisi sol kanadı kısa paslarla akıllı kullandığı gibi içeri yaptıkları deparlarla Malatya savunmasının düzenini bozdu ve fazla baskı yemesini sağladı.
İlk penaltıyı sakin bir vuruşla gole çeviren Diagne, ikinci penaltıda da ağları sarstı ve alınan 3 puana büyük katkı sağladı.
İkinci yarının hemen başında ikinci golü bulmak Galatasaray'ın stresini aldı ve rakip Malatya'nın katı takım savunmasını bırakıp öne çıkmasına neden oldu.
Oyunun ve topun kontrolü Emre Akbaba'nın golünden sonra tamamen Galatasaray'a geçti. Fatih Terim, disiplinsiz oynayan ve sorumsuz davranan Luyindama'da artık ısrarcı olmamalıdır.
Donk, bir joker olduğunu savunmada da akıllı oynayarak kanıtladı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA