Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Hamzaoğlu iyi G.Saraylıdır

Galatasaray yönetiminin Hamza Hamzaoğlu tercihinde Fatih Terim'in payı nedir? Hikmet Karaman konuşuldu, göreve davet edilmeyi çok bekledi. Davet gelmeyince de "Eğer Fatih hoca, beni veto etmişse, çok ayıp etmiş" dedi...
Yayılan dedikodular şu; Terim veto etti. Çünkü Terim ile Abdurrahim Albayrak ve Ali Dürüst arasındaki dostluğu bilmeyen yok. Ünal Aysal'ın bu ikisini kadro dışı bırakması, acele ile kongreye gidip Abdurrahim ve Ali'siz bir yönetim seçip, arkasından Fatih'i kovması zaten yeterince yazıldı.
Şimdi tabii ki Abdurrahim ile Ali Dürüst'ün Fatih Terim'in görüşünü almadan oraya bir hoca getirmeleri söz konusu değil. Getirdikleri adam da Fatih Terim'in yardımcısı olunca, hemen dedikodu başladı. "Fatih Terim, Hikmet Karaman'ı veto etti ve Hamza'yı oraya tayin etti" diye... Galatasaray yönetimi bu hallerdeyse, batsın Galatasaray zaten! Ama bu hale getirdiler işi...
Başka şeyler de var: Sen Milli Takım'ın antrenörüsün ve de iyi para kazanıyorsun. İşin başında da Fatih Terim var. Yani senin işin, Türkiye'de büyük bir garanti altında... Paran kalmaz, aylığın kalmaz, ikramiyen kalmaz. Sağlamdasın. Sen bunları bir kenara bırakıyorsun, Milli Takım'dan ayrılıyorsun, 5 ay için, 11 ayda 4 hoca değiştiren Galatasaray'ın hocalık teklifini kabul ediyorsun.
Bunu kabul eden kişinin ya çok idealist bir Galatasaraylı olması ya da geri zekalı olması gerekiyor. Hamza bunların ikisi de olmadığına göre, Futbol Federasyonu ve Fatih Terim de anında Hamza'ya izin verdiklerine göre bütün bu planlamanın, Abdurrahim ve Ali'nin yakın dostu, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim tarafından yapıldığını söyleyenler; bir yığın gerekçe sıralayabilirler. Ve de bütün görünüşü ile haklı olabilirler. Bunları bir kenara bırakıyorum.
Hamza Hamzaoğlu, bu dönemde Galatasaray için en iyi seçimdir.
1- İyi bir Galatasaraylıdır.
2- Çok iyi bir hoca olduğunu; Akhisar gibi bir takımı yoktan var ederek göstermiştir. İzmir takımları, Denizliler, Aydınlar sürünürken, Akhisar'ı, koskoca Ege'nin birinci ligde tek temsilcisi yapan ve de yerleştiren kişidir. Fatih Terim onu 'Milli Takım' diye ayartmasa ve Akhisar'da kalsaydı, Akhisar bu sene Avrupa'ya oynuyordu.
Bu çapta bir hoca... Galatasaray'ın içini biliyor, Türkiye'yi gayet iyi biliyor, hakemlerini gayet iyi biliyor, Lig TV'sini gayet iyi biliyor, medyasını gayet iyi biliyor, kendi adamlarını gayet iyi biliyor, rakiplerini gayet iyi biliyor. 5 ay için daha ne istiyorsun? Üstelik 5 ay için hocalık yapmayı da kabulleniyor.
Başkan Yarsuvat, mayıs ayında görev sürelerin dolması nedeniyle 5 aylık sözleşme yaptıklarını açıkladı.
Duygun Yarsuvat
hukukçu ya, "Ben gelecek yönetimi bağlayamam" diyor!
Ey Duygun Yarsuvat bütün bunlara göz yumuyorsun da şimdi niye "Ben gelecek yönetimi bağlamam. Onun için anlaşmayı 5 aylık yaparım" diyorsun!
'Ben, 5 ay için bu göreve geldim' diyen bir hoca ile 'Ben en az 1.5 sene bu görevde kalacağım' diyecek bir hocanın farkını anlatmaya, tartışmaya gerek var mı?
Galatasaray için en ideal adam Mustafa Denizli'ydi. Gerek geçmişi ile gerek yaptıklarıyla, gerek çapıyla... Ama Mustafa Denizli'ye 5 aylık teklifte bulunmaya cesaret dahi edemezsin. Onun için Mustafa Denizli'yi akıllarından dahi geçirmediler.

Söyleşi: Özge Aydın

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA