Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

F.Bahçe Arena'da rahat kazanamaz

Pereira şöyle düşünüyor; 'Ben bütün planımı gol yememek üzerine yapıyorum. Nasılsa biri vurur gol olur'

Fenerbahçe'nin başında yürekli bir hoca olsa derbiyi rahat kazanır. Ama Pereira'nın korkaklığı yüzünden, "F.Bahçe Arena'da rahat rahat yener" deme imkanı yok...

Süper Lig'de büyükler kayrılıyorlar. Bu ülkede barış, 3 kulübün 15 kulübü ezmesiyle olmaz! Barış ancak hakemlerin herkese eşit davranmasıyla mümkün olur...

G.Saray'da haftanın olayı Fenerbahçe maçı değil cumartesi günü yapılacak mali kongredir. O kongrede yürekli kaç kongre üyesi hesap soracak merak ediyorum....

Bu hafta sonu kritik bir maç var. Fenerbahçe'nin başında yürekli, "Ben bu maçı kazanacağım" diyen bir hoca olsa Fenerbahçe, Galatasaray maçını kazanır. Galatasaray'ın durumuna hiç bakmıyorum bile. Ama öyle korkak bir Pereira var ki... 10 kişilik Kayserispor, son dakikada beraberlik golünü az daha atıyordu. Volkan'ın kurtarışı da bir mucizeydi. Ama o adam da teknik bir adam olsaydı topun altına iyi girseydi, o golü atardı. Gençlerbirliği'ne giden Stancu olsaydı maç 1-1 biterdi. Bu Pereira'nın korkaklığı yüzünden, "Fenerbahçe Arena'da Galatasaray'ı rahat rahat yener" deme imkanı yok! Oyun planı da açıklıyor zaten. Pereira şöyle düşünüyor; 'Ben bütün planımı gol yememek üzerine yapıyorum. Nasılsa bir sürü adamım var.' Katılıyorum ona! Kaleci Volkan hariç Fenerbahçe'de hepsinin gol atma şansı var. Biri vurur gol olur, maç biter. Hakem faktörünü de gayet iyi biliyor Vitor Pereira. Kim olursa olsun fark etmez. Oyun tarzını size söyleyeyim; Bu maçta bütün şüpheli pozisyonlarda Fenerbahçe lehine ise düdük çalınacak, kartlar çıkacaktır. Galatasaray lehine ise düdük çalınmayacak, kartlar çıkmayacaktır. Bunu Fenerbahçe- Kayserispor maçında Fırat Aydınus'tan gördük. Puan cetveli bu duruma geldikten sonra hakem müessesesine de itimadım iyice azaldı.

Galatasaray acınacak halde
Galatasaray bu yönetimden de önce başlayarak acınacak halde. Galatasaray'ın acınacak halde olmasını saklayan şey; Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın armağanı 4. yıldız oldu. Fenerbahçe ve Beşiktaş, "Biz yıldız istemiyoruz. Almayız 4. yıldız, şampiyonluk" diye kıyametleri koparınca Galatasaray'ın üstüne kaldı. Aynen F.Bahçe ve Beşiktaş gibi Bursaspor çok rahat kazanacağı maçı kaybedince kupa geldi mi! Palavra kupalar, Galatasaray'ın acınacak halini gizledi. Bu sene takke düştü kel göründü. Şimdi Galatasaray'da haftanın olayı Fenerbahçe maçı değil cumartesi günü yapılacak mali kongredir. O kongrede namuslu, yürekli kaç tane Galatasaray kongre üyesi çıkıp konuşacak, hesap soracak çok merak ediyorum. Bir tane çıksın, alnından öperim. Galatasaray'ın kaderi o mali kongre. Acınacak haldeki Galatasaray'ın derbisi olamaz, maçı olur! Ama Galatasaray'ı acınacak halde olmaktan çıkaracak gün Mali Kongre'nin yapıldığı gün. O kongrede kalkacak eller. Ve o ellerin kalkmasından önce yapılacak konuşmalarda hesap soracak yürekliler kurtaracaklardır Galatasaray'ı acınacak halden! Varlarsa eğer. Perde arkasında bana gelip konuşuyorlar. "Gidin kongrede söyleyin" diyorum. Efendim Galatasaraylılığa yakışmazmış. Galatasaray batıyor! Acınacak halde diyoruz! Seyircisinden başlayarak acınacak halde. Kongre bugüne kadar kendisine işaret edilenlere el kaldırdı sadece. Kukla oldular. İpler birilerinin elinde. Birilerinin elindeki ipler de başkalarının elinde! Çifte kuklacı var. Galatasaray işte bu yüzden bu kadar acınacak halde.

İşte aradaki fark
G.Saray bir frikik kazandı. Selçuk, "Ben atacağım" dedi. Sneijder, Denizli'ye dönüp, "Beni çıkar" dedi. O da çıkardı. Bu hafta F.Bahçe penaltı kazandı. Van Persie topu Fernandao'ya "Al sen at" diye verdi. Takımdaki en önemli rakibine verdi topu... Galatasaray camiası bunu görüp, 'Neden F.Bahçe orada, biz buradayız?' diye düşünsün.

Sneijder Messi gibi
Sneijder, G.Saray'da mutlu oynuyor. Eto'o, Antalya'yı yönetiyor. Sneijder de Galatasaray'da bunu yapıyor. İtalya'da ikinci adam olacağına Türkiye'ye gelerek birinci adam oluyor. Bütün kupaları kaldırmış. Türkiye'ye geliyor. İmparator oluyor... Sneijder de Türkiye'de olmaktan mutlu. Barcelona'da Messi ne ise Galatasaray'da da Wesley Sneijder o.

Hakemler adam olacak!
Ligde her zaman büyükler kayrılıyor. Bu ülkede barış, üç kulübün 15 kulübü ezmesiyle olmaz! Barış o maçı yöneten hakemlerin herkese eşit davranmasıyla olur. Fenerbahçe'ye göre Beşiktaş da küçük hakemlerin nazarında. Ezecekler ve şampiyon olamayacaklar. Niye Oğuzhan'a faul yapan adamlar atılmıyor? Geçen hafta Fenerbahçe maçında Kjaer niye atılmadı? Galatasaray maçı var da ondan! Fenerbahçe, Beşiktaş maçı öncesi 5 tane sarı kart ceza sınırında adamla maça başlayıp 5'te sıfır ile çıkarken, Galatasaray 1 sarı kart sın-ı rında adam varken Olcan'a tak diye kart çıktı. Olcan'a çıkan kart doğru, itirazım yok. Ben verilmeyen kartların hesabını soruyorum. G.Saray'a Fenerbahçe maçı öncesinde cart diye kart çıkarıyorsun da Beşiktaş maçında kart sınırındaki 5 Fenerli'ye niye çıkarmıyorsun? Fenerbahçe maçında en az 15 kartlık pozisyon var. Hatta Aziz Yıldırım soyunma odasına girip "Kart göreceksiniz dikkat edin" diye uyarmadı mı?
Hakemler kayırıyorlar! Büyükler kayrılıyor. Herkesi sırasıyla kayırıyorlar. Başakşehir de Osmanlıspor'a karşı kayırılıyor. Maç Ankara'da olsa Osmanlıspor kayırılırdı! Bu hakemler adam olacaklar! Ya olacaklar ya olacaklar!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA