Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Alp Yalman'ı sırtından vurdular

SABAH’ın usta kalemi Hıncal Uluç yazdı, Galatasaray camiası ayaklandı

1. Levent Nazifoğlu, kendisini oraya getiren Alp Yalman'ı sırtından vurup, Mehmet Özbek'le işbirliği yaptı. Ve Alp görevini bıraktı
2. Dursun Özbek, araştırma şirketinin raporunu açıklayamıyor. Derin Galatasaray mı elini tutuyor, yoksa tehditler mi alıyor?

Hıncal Uluç'un önceki gün kaleme aldığı, Galatasaray yönetimi içerisinde yaşanan skandalları açığa çıkaran yazı, sarı-kırmızılı camiada büyük yankı buldu. İşte Uluç'un dikkat çektiği o skandallar:
Alp Yalman, Noel'i geçirmek üzere, her yıl olduğu gibi eşinin ailesinin yaşadığı Viyana'ya gitti. O yurt dışında iken, Başkan Dursun Özbek tarafından Futbol Şubesi'nin başına tayin edilen kardeşi Mehmet Özbek, gene Başkan tarafından Futbol Takımını yönetmek üzere göreve getirilen Alp Yalman'ı tasfiye etmek için bir planı uygulamaya koydu. Sırf Başkan Özbek'e kalkan olmak üzere bu göreve getirildiğini bile bile, perde arkasından iş yapan, benim "Florya'daki hayalet" dediğim Alp Yalman, takımı, kendi talimatları doğrultusunda yönetmek üzere, Levent Nazifoğlu adlı, zamanında bir yöneticinin çantasını taşımak dışında görev yapmamış kişiyi "Göstermelik İdareci" olarak seçti. Levent'in işi Alp ne söylerse onu yapmaktı... İşte bu Levent nam zat, kendisini oraya getiren Alp'i sırtından vurup, Mehmet Özbek'le işbirliği yaptı. Bu ikili, Riekerink'in görevde kalması, Yasin'in süresiz kadro dışı bırakılması, Hamit'in sözleşmesinin feshi gibi önemli kararları, Alp'e danışma gereği bile duymadan aldı. Başkan Dursun Özbek de bu kararları anında onayladı. Alınan kararları gazetelerden öğrenen Alp, "Ne oluyor" deyince, Özbek Kardeşler, "Biz böyle uygun gördük" dedi... Ve Alp işi bıraktı.

Dursun Özbek iş başına gelirken "Son 15 yılın hesabını bir bağımsız yabancı şirkete yaptıracağım" demişti. Yaptırdı.. Bütün sonuçlar elinde.. Açıklanırsa, spor camiamız sallanır.. Öyle yolsuzluklar, işi bilmemekten kaptırılan öyle paralar çıktı ki ortaya... Ancak Dursun Özbek, bu raporu açıklayamıyor... Derin Galatasaray mı elini tutuyor, tehditler mi alıyor, tapeler mi var, bilemiyorum. Kaynaklarımdan öğrendiğim, yakınlarına, "Bana açıklatmıyorlar" dediği... "Ama açıklamalısın. Gerçekleri, üyeler de, Galatasaray camiası da öğrenmeli" diyenlere, "Çözüm bulmaya çalışıyorum" diyor. Özbek'in elinde, en başta kendi elini yakan bir yolsuzluk ve beceriksizlik dosyası var. Ne yok edebiliyor, ne açıklayabiliyor...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA