Türkiye'nin en iyi haber sitesi
VOLKAN ÜSTÜYILDIZ

İkinci çeyrekte finali kaybettik

Ne umduk ne bulduk mu desek yoksa Real Madrid'in ikinci periyottaki inanılmaz oyununa mı bağlasak mağlubiyeti... Oysa herşey çok iyi başlamıştı Fenerbahçe Ülker için. Salondaki çubuklu sayısı, evsahibi Real Madrid taraftarlarının iki katıydı. Maça da iyi girmiştik, Obradoviç'in Zoric tercihi ile pota altında üstünlüğü ele almış ve skorda hep öndeydik. Üstelik rakibin pota altındaki en önemli ismi Reyes çok erken iki faul almıştı. Aslında maçın kader anı da buydu. Laso önce Reyes'in yerine Slaughter'i aldı ve iki uzunlu sistemi değiştirmedi. Ama 2. periyotla birlikte Ayon merkezli 4 kısa bir uzuna dönen Real Madrid, Fenerbahçe'yi knock out etti. Üstelik Obradovic'in rakibin düzenine uyması da farka çanak tuttu. Ayon girmeyen her topu baskete çevirirken Fenerbahçe'nin üç pivotu da kenardan onu izledi. Real Madrid de belki de bu sezon ilk kez yan yana oynayan Rodriguez-Rivers-Macuilis-Nocioni dörtlüsü ile Fenerbahçe potasını bombaladı. Rivers 4'te 4 üçlükle kariyer gecesini oynarken girmeyenleri tamamlayan Ayon da 16 sayı, 5 ribaunt, 3 top çalma ve 4 asistle bitirdi. Tabi kenardan gelip inanılmaz bir şekilde takımı ateşlerken, Bjelica'yı da savunmasıyla oyundan düşüren ve biraz da oyunun nasıl çirkefçe oynanacağını gösteren Nocioni de gecenin gizli kahramanıydı. Rakibin ilk yarıda 0 top kaybı ve 18 asistlik performansı da imrenilcek türdendi. Ama bunda Fenerbahçeli oyuncuların da potaya dikine kat etmek yerine sürekli yana oynamalarının da payı vardı. Pas kanallarını iyi kontrol eden evsahibi de bunu en iyi şekilde cezalandırdı. Ayrıca F.Bahçe'nin sürekli switch yaparak savunma yapması da Avrupa'nın en iyi guard üçlüsünü elinde bulunduran rakibinin işini kolaylaştırdı.
Soyunma odasına 55-35 geride giren F.Bahçe 3. periyotta biraz maça girebildi. Hatta fark 14'e indiğinde Real'de panik havası da başlamıştı ama Bjelica'nın yanlış tercihleri ile gerisi gelmedi.
Maçın özeti; tecrübenin, heyecanı yenmesiydi. Real Madridli oyuncular sertliği arttırarak oyunu psikolojik olarak Fenerbahçe'nin üstüne yıktılar. Vesely ve Zisis dışında buna cevap veren çıkmayınca da 96-87 ile istediklerini aldılar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA