Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Galatasaray şaşırttı

Sabri'nin sağ bekte başlaması Galatasaray için oyunun kritik hamlesi mi?
Kritik değil bence olmaması gereken bir hamleydi. Sabri'nin sağ bekte, Barış'ın orta sahada maça başlaması bence şu andaki mevcutlarla Galatasaray'ın ideal 11'iydi. Bunu sadece tek bir mevkii değişikliği olarak görmemek lazım. Orta sahada dengenin oluşmasını sağlayan bir faktördü. Bana göre Sabri'nin en verimli olduğu mevkii sağ bektir. Oynadığı bu bölgede hem hücum hem savunma anlamında takıma çok önemli bir katkısı var.
Hagi, son vuruşu bu kadar zayıf bir Pino'da neden bu kadar ısrarcı?
Eldeki oyunculara baktığımız zaman Pino'nun önde oynaması yanlış bir karar değil. Evet Pino'nun gol vuruşlarında eksikliği var ama pozisyon üretmede koşu özelliği öne çıkıyor. Hagi de bu özelliği nedeniyle Pino'da ısrarcı. Bu durum gayet normal.
Peki Hagi neden Mehmet Batdal'a hiç şans vermiyor? Bu kadar mı yetersiz?
Batdal'ın bir takım önemli özellikleri var ancak şu anki Galatasaray'a baktığımızda ancak takımın geriye düştüğü bölümlerde oyunu rakip sahaya yığma anlamında kullanılabilir. Batdal'la başlamak çok da mantıklı gözükmüyor şu andaki formuyla. Yani 'Pino mu Batdal mı' derseniz Pino koşu özelliğiyle daha doğru bir tercih.
Son haftalarda kıpardayan Kasımpaşa'yı bu maçta nasıl buldunuz?
Kasımpaşa'nın son maçlarda gözükmeyen zaafları dün tekrar açığa çıktı. Galatasaray karşısında özellikle geriye düştükten sonra birçok pozisyon verdi. Bir anlamda altı puan topladığı son dört haftanın gerisindeydi, uzağındaydı. Skor, Kasımpaşa'nın yetersizliğini gösteriyor zaten.
SON SÖZ: Ligdeki konumuna, aldığı sonuçlara ve son zamanlarda yaşanan gelişmelere bakıldığında Galatasaray takımını çok iştahlı ve olaylardan etkilenmemiş gördüm.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA