Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Doğru hamleler!

Fenerbahçe'nin kulübesinde siz olsaydınız, ne yapardınız?
Oyuna
başlayan Fenerbahçe 11'ini ele aldığımızda, ben de bundan değişik tertiple derbiye çıkmayı düşünmezdim. Oyunun başında önde basan ve oyunu rakip yarı sahada oynama düşüncesindeki Fenerbahçe, kesinlikle doğruydu. (En azından oyunun başlangıcı için önemli.)
Fenerbahçe'yi 2-0 öne geçiren takım faktörü, baskı ve tempo anlayışıydı. Ama gollerin gelişi de bireysel-mükemmel vuruş becerisiyle oluştu. Bu dakikadan sonra belki bir 5 dakikalık bölümde yine Fenerbahçe'nin istediği gibi oynandı. Bundan sonra ise Fenerbahçe'nin önde basan değil, artık kendi yarı sahasında Galatasaray'ı karşıladığı bir oyuna döndü. (Tabii ki Fenerbahçe'yi geriye itmesinde Galatasaray'ın etkisi var.)
Aykut Kocaman bu oyun akışında skor 2-1'e geldikten sonra ikinci yarının ilk dakikalarında Stoch-Selçuk Şahin değişikliğine gitti. Bence Aykut Kocaman'ın düşüncesi, "2-1'i nasıl koruyacağım" değil "Nasıl 2-0 yaptığım oyun şeklini yakalayacağım" olmalıydı. Aykut Hoca, Selçuk değişikliği ile bir hamle yaptı ama oyunu değiştiremedi. Yine Galatasaray'ın kontrolünde ve baskısında oynandı ikinci yarı... Daha sonraki Alex-Dia değişikliğinde de fark yaratıp oyunu ele alamadı.
Galatasaray'ın kulübesinde siz olsaydınız, ne yapardınız?
TIPKI
Fenerbahçe gibi Galatasaray 11'i de ideal takım kurgusuydu. Galatasaray'ın beklemediği ise ilk 20 dakikada tahmin edemediği böyle bir baskı ve böylesine gollerdi... Bu dakikadan sonra sahaya baktığımda Galatasaray oyunu ele almıştı, istediğini oynuyordu. Bir ara Aydın'ı yanına çağıran Fatih Hoca erken değişikliğe gidebilir diye düşündük ama skor 2-1'e gelince bu değişiklikleri ikinci yarının başlarına bıraktı doğal olarak.
Galatasaray ikinci yarı da oyunu ele almış, fakat pozisyon üretemiyordu. Ve çok doğru olarak Emre Çolak-Aydın, Necati-Baros değişikliğe gitti. Tabii ki beraberlik golünün gelişini direkt olarak buna bağlamayız ama yapılması gereken hamleler bence de çok doğruydu Galatasaray adına.
NOT:
Maçın sonlarına doğru Fatih Hoca'ya atılan yabancı maddeler, insanı rahatsız ediyor. Bu olaylar sadece Fenerbahçe tribünleri için geçerli değil ama bu tip olayları görmek çok üzücü.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA