Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Özlenen futbol

Beşiktaş'ın Avrupa kupaları ve hatta lig de dahil haftalardır böylesine bir maça ihtiyacı vardı, hem skor hem oyun olarak aradığı bir maçtı. Beşiktaş özellikle ilk yarının 25 dakikası iyi futbol oynadı, pozisyonlar buldu ve golü attı. Futbolun rakiple ve rakibe göre oynandığını bir kez daha gördük. Manisa bir şeyler yapmaya çalışıyor, topu tutmaya pas yapmaya çalışıyor fakat bir türlü üretken olamıyordu. Manisa belki 1-2 pozisyon buldu ama takım gücü ve takım oyunu anlamında ligdeki takımları göz önüne getirdiğimizde gerçekten zayıf bir ekip, yetersiz bir görüntüsü var. Beşiktaş'ın oyununda ve bulduğu farklı skorda bunun da etkisi vardı elbette.
Dün akşamki Beşiktaş'ın skordan çok lige geri dönüş arzusu ve futbol oynama isteği oldukça üst seviyedeydi. Normalde ligde bitime son 4 hafta kala Beşiktaş'ın bu performansı, acaba play-off'a girilirken rakiplerine göre daha zayıf rakiplerle karşılaşacağını da dikkate alırsak "Beşiktaş acaba şampiyonluk yarışının heyecanına tutunabilir mi" dedirtti. Sahadaki farkın ne olduğuna gelince.. Öncelikle Hilbert'in dönüşü, Fernandes'in oyun organizasyondaki etkinliği ve tabii ki son haftaların problemli oyuncusu Quaresma'nın ligde ilk defa yaptığı iki golle dönüşü... Bunlar hep dünkü galibiyetin saha içi farktörleriydi.

RADİKAL KARARLAR KAPIDA
Tabii ki dün akşam Quaresma, "Ben böylesine işler de yapabilirim" dedi ama bence ihtiyacı olan, artık devamlılık ve kritik maçlara imzasını atması... Bu sonuçtan sonra düşme hattını göz önüne aldığımızda umutsuzca ligin dibine itilen bir Manisaspor görüyoruz. Galip gelen Beşiktaş ise belki ligde alacağı sonuçtan daha çok yeni yönetim ve onun geleceğe dönük planlarına odaklanıyor. Beşiktaş'ın önümüzdeki günlerde çok radikal kararlarla yola devam edeceği görülüyor.


4
Beşiktaş'ın dün akşam dört golü de Portekizli yıldızlardan geldi. Quaresma (2), Almeida ve Ferandes skoru belirleyen isimlerdi.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA