Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Koşu oyunu

Play-off'u garantileyen takımlar arasındaki puan farkını belirleyecek takım, dün Galatasaray'dan aldığı beraberlik ve gelecek hafta Fenerbahçe karşısında alacağı sonuçla Trabzonspor olacak. Play-off'taki maçlarda özellikle Beşiktaş ve Trabzonspor'un oyun stratejileri hep kazanma odaklı olacaktır. Çünkü başka hiçbir sonuç bu takımlara şampiyonluk mücadelesi yaşatamaz.
Dün akşam Trabzonspor da bu kazanma düşüncesinde; tempolu ve önde oynama isteğiyle oyuna başladı. Uzun bir süre bu anlayışı götürebildi ve oyunu 1-0'a getirdiler. Bu golde Colman'ın duran topu çabuk kullanmasının yanı sıra Galatasaray savunmasının da hatası var. Futbolda çok temel bir kural olan, duran topun hemen kullanılmasını engelleyecek bir oyuncu bulundurmadıkları gibi Ujfalusi'nin pozisyon hatası da Burak'ın gol atmasına neden oldu.
Genelde her oyunun ayrı ayrı karakterleri oluyor. Bazen teknik beceriler, bazen mücadele, dün akşam da bir koşu sonucu belirliyor.
Dün akşam savunmalar ileri çıkamadı, öne yaklaşamadı, iki takım da çabuk atakları deneyip top kayıpları yaşadığı için bir türlü mesafeyi daraltamadı. Çok geniş alanlarda bir koşu oyunu şeklinde oynandı. Bu da Trabzonspor için avantajlı bir durumdu. Nitekim final paslarını isabetli oynayabilseler daha farklı sonuca getirebilirdi maçı Trabzonspor.

ÖNCE GERGİN, SONRA SAKİN
Galatasaray penceresinden oyuna baktığımızda; teknik ekip de dahil çok gergin oynadıkları ilk yarıdan daha sakinleşen bir ikinci yarıya çıktılar. Bu da onların oyuna daha çok ısınmalarını sağladı. Oyun karakteri, koşu oyunu olunca Fatih Hoca oyunu değiştiremediğini düşünüp kenardan buna uygun oyuncuları oyuna soktu. Yiğit gibi süratli, Sabri gibi tempolu oyuncuları kullanmaya başladı. Böylece oyunu 1-1'e getirebildi. Geri kalan 10 dakikalık bölümde Mehmet Batdal'la 2-1'e de getirebilirlerdi.
NOT: Dün gece son derece formsuz bir Cüneyt Çakır izledim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA