Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Yarım takım mat etti

Toplum olarak senaryo yaratmaya bayılıyoruz. Fenerbahçe ligde Beşiktaş'a üç puan verecekmiş, kupayı Beşiktaş Fenerbahçe'ye bırakacakmış.. Ayıp, ayıp. Bu dedikoduyu üretenler her halde ezeli rekabette yüz yılı deviren iki takımın İnönü'deki kıran kırana mücadelesini görünce umarım utanmışlardır. Beşiktaş sahaya çıkarken Sivas kaybetmesi nedeniyle tribünler "Lider geliyor lider" diye bağırıyordu. Atalarımız "Dereyi görmeden paçayı sıvama" diye boşuna söylememişler. Ali Bilgin'den sağbek, Gökhan Gönül'den stoper yaratan Fenerbahçe ilk 45 dakikada Barcelona gibi oynadı. Emre-Selçuk ikilisi göbekte oyunu mükemmel organize ediyor, ısrarla yerden ayağa isabetli oynuyorlardı. Beşiktaş, Fenerbahçe'nin ayağa top oynamasına karşılık veremiyor, resmen seyrediyordu. Çünkü, Delgado-Tello-Bobo-Holosko dörtlüsü pres yapmıyordu. Fenerbahçe sahayı enlemesine kullanıp, Beşiktaşlı futbolcuların pozisyon almalarını engelliyordu. Bu sezon Beşiktaş'ın ayağa top oynayan takımlara karşı zorlandığı belliydi, Bu hastalık Fenerbahçe önünde de nüksetti. Emre'nin mükemmel oynadığı maçta Fenerbahçe'nin kendine olan güveni ve rahat top kullanması Beşiktaşlı futbolcuların psikolojisini ve moralini bozdu. Tello ve Delgado gibi top kullanma becerisi yüksek oyuncular fizik güçleri yetmediği için etkisiz kaldı.

BEŞİKTAŞ'IN İNANCI YOKTU
Semih önde duvar oluyor, Guiza kendine çok iyi boş alan yaratıyordu. Kanatları kullanan, hücuma akıllı çıkan, pozisyon üreten ve kaçıran hep Fenerbahçe'ydi.. Zor ve klas bir gol atan ama maç boyu kolay pozisyonları harcayan ve final paslarını isabetli kullanamayan Guiza eğer biraz "Çakma Henry" olabilseydi ilk yarı skor büyük olur ve Beşiktaş'ın gardı erken düşerdi. Mustafa Denizli ikinci yarıya Delgado-Gökhan Zan ikilisin çıkarıp Yusuf-Cisse hamlesiyle başladı. Bu hamleyi keşke ilk golü yedikten sonra yapsaydı. Çünkü Delgado araya tek final pası atmadı. Yusuf'un girmesiyle Beşiktaş hem önde top tutmaya başladı hem de hücum olarak etkili oldu. Ama Beşiktaş'ın "Ben bu maçı döndürürüm" inancı yoktu. Çünkü Semih'in attığı gol öncesi Uğur-Ali Bilgin ve Deivid sağ tarafta adeta dantel örer gibi paslaştı bir Beşiktaşlı hamle bile yapmadı. Eğer Deivid'e bağırdığı için Aragones disiplin adına Emre'yi oyundan almasaydı Fenerbahçe skoru daha da arttırırdı. Ve çok eleştirilen ama derbi kaybetmeyen Aragones, derbi kazanamayan Denizli'yi yarım takım Fenerbahçe ile mat etti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA