Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Blok üyeliğin hedefi

Galatasaray Divan Kurulu toplantısında 2008 yılında kulübe 522 yeni üye yapılması önemli bir tartışma konusuydu. Çünkü kulübün tüzüğünde "Kulübe bir yılda üye sayısının ancak yüzde üçü kadar üye alınır" maddesi bulunuyor. Galatasaray'ın kaydı açık üye sayısı 7 bin 99 olduğu için yeni üye kontenjanı iki misli aşılmış oldu.
Tartışma konusu sadece kontenjanın delinmesi değil, blok halinde üye yapılması. Aldığım bilgi 28 Ekim 2008'de blok 196 kişinin başvurduğu yönünde. Bu sene de 195 kişi blok halinde üyelik için girişimde bulundu. Divan Başkanı İrfan Aktar son toplantıda, "Tüzüğe aykırı işlem var. 196 kişi blok üye yapıldı. Bunun maliyeti 136 bin TL. Lüks bir araba fiyatı. Bizi aptal yerine koymayın. Herhalde hayır için üye yapılmıyor bu kişiler. Kongreye paraşütle 200 kişi indiriliyor" diye tepki gösterirken bu olayı araştırmak için kurulan komisyonun başkanı Mükerrem Taşçıoğlu, "Bir arkadaş ilk seçimde bir hazırlığın içinde. Böyle kolay üye kaydı nasıl yapılır? Toplu giriş bu. Bir bakıyorsunuz bir kongreye 500 kişi gelmiş ve birinin komutasında hareket ediyor. Galatasaray salatalık mı, satın alınacak. Ortaya çıkan rakam bir kongrenin seyrini değiştirecek boyutlarda. Bunu hukuken önleyemiyorsa, tüzükte tadilata gitmeliyiz" ifadesini kullandı.

BAŞKAN ADAYI MI?
Bu seneki blok üyelerin özellikle Galatasaray Lisesi'nin 1975 mezunlarında yoğunlaştığı iddiaları kulağımıza geldi. Kaydı açık üye sayısı göz önüne alındığında yeni yapılacak üye adedine şimdiden ulaşıldı. Başvurular ağırlıklı olarak Galatasaray Lisesi mezunları alduğu için tüzük gereği geri çevrilmiyorlar. Dolayısıyla dışarıdan (C grubu) veya var olan üyelerin eş ve çocukları (B Grubu) bu sene üye olamıyorlar. Çünkü lise kökenli blok başvurular kontenjanı doldurmuş durumda. Bu blok üye operasyonunu kim mi yapıyor? Aldığım duyum, bu kişinin yakın tarihte yöneticilik yaptığı ve son kongrelerde başkan adaylığı için adının geçtiği yönünde. Bu kişinin, 1975 dönemi mezunlarını bulup aidatlarını şahsen yatırdığı da iddialar arasında. Gerekirse tüzükte tadilat yapılabileceğini söyleyen Divan Başkanı'nın da bu kişiyi benim gibi öğrenebileceğinden eminim.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA