Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Gençler taca atılmadı

Fransa Milli Takımı'nın eski kaptanı Marcel Desailly "Kaptan" adlı kitabında "Çırak" olarak adlandırdığı gençler için şöyle demişti: "Futbolcular arasında uyum çok az şeye bağlıdır. Takım iyi sonuçlar aldığında bu uyum kendiliğinden oluşur. Genç oyuncuların fazla olduğu bir takımda denge ve uyum pamuk ipliğine bağlıdır. Genç oyuncular fazla göz önündeyse, kariyerlerinin başındaysa ve deneyimsizlerse alıngan olurlar. En ufak eleştiriden, yan bir bakıştan etkilenirler."
Rijkaard, Leverkusen maçına Tobol sınavlarının provası olarak bakmadı. Üstelik ilk yarı sahaya sürdüğü kadro tamamen yerli oyunculardan kuruluydu. Leverkusen ideale yakın kadrosuyla çıkarken, Rijkaard genç ve tecrübeli isimleri karıştırdığı bir takımı tercih etti. Rijkaard'ın seçimi şaşırtıcı gibi görünse de, bence düşüncesi çok doğruydu. Çünkü, alışılagelmiş isimlerden kurulu bir kadro sahaya çıkarsaydı hazırlık kampında gençlere yönelik "Size güveniyorum, inanıyorum" hamlesi çöpe gitmiş olacak, gençler "Biz bu takımda oynamayız" saplantısına geri dönecekti. "Takım uyumu" ve gençleri kaybetmeme adına doğru bir hamle yapan Rijkaard, elbette Tobol maçında uluslararası deneyimi yüksek oyuncuları tercih edecektir.

TEK FORVET KISIR KALDI
Rijkaard ısrarla "Topu sevin. Topa hükmedin" diyor ve takımın pas yüzdesi yüksek bir oyun oynamasını istiyor. 4-3-3 sisteminde ısrar ediyor.
Sistemi konuşmak için erken. Sonuçta sistemin yürüyüp yürümeyeceğini Rijkaard'ın oyuncu tercihleri belirleyecek. İlk yarı sistem aksadı. Tek forvetle rakip kaleye hücum etmekte kısır kalan Galatasaray orta sahayı çok adamla kontrol etti ama hücuma topu çabuk taşıyamadı ve çoğalamadı. Çiçeği burnunda kaptan Arda'nın sözüdür: "Ben hep iki forvet oynamaktan yanayım. Uçtaki iki oyuncuya yanaşarak oynamak daha iyi oluyor."
Keita, Kewell, Nonda. Topal, Ayhan takıma girdiğinde 4-3-3 sistemi yürüyebilir.
Özellikle Keita'nın çabukluğunun Galatasaray'a hücumda derinlik kazandıracağı kesin. Hazırlık kampındaki maçlarda Galatasaray'da yardımlaşma, paslaşma, mücadele gücü ve koşu kalitesi üst düzeydeydi. Sadece pozisyon üretmekte kısır kaldılar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA