Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Sisteme ayar şart

Galatasaray'ın Rijkaard ile anlaşmasını UEFA resmi sitesinde ilk haber yaptı. Hollandalı hocanın Galatasaray'a gelişi Avrupa medyasında da manşetlere taşındı. Galatasaray yönetimi kadroya göre isabetli bir hoca seçti. Rijkaard futbolculuk ve hocalık kariyeriyle, çalışacağı oyuncuların kariyerlerinin uzak ara önünde. Bu, bir takım için büyük avantaj.
Bu kariyer farkını ve yarattığı olumlu tabloyu hazırlık kampında izledim. Futbolcular, Rijkaard'a büyük saygı duyuyor. Rijkaard da, ekibinde yer alan yardımcısı Neeskens ve kondisyonerleri Puyol, Cuadrat ile mükemmel bir antrenman program uyguladı. Ağır geçen antrenmanlardan hiçbir futbolcu şikayet etmedi. Çünkü her antrenman farklıydı. Futbolcularına, "Oynadığınız oyundan zevk alın" diyen Rijkaard'ın yaptırdığı yorucu antrenmanların hepsi keyif vericiydi. Galatasaraylı oyuncular hem eğlendiler hem de yoruldular. Ama hep keyif aldılar.

İŞTE TRANSFER GÜNDEMİ

***
Rijkaard'ı Barcelona'da zirveye pas yüzdesi yüksek oyun ve 4-3-3 sistemi çıkardı. Hollandalı hoca bu sistemi şimdi Galatasaray'a monte etmek istiyor. Sistem işlediği sürece sorun olmaz. Hazırlık maçlarında gördüm ki; sistem topal işliyor. Galatasaray rakip kaleye hızlı hücum edemiyor. Hücumda çoğalamıyor. Savunma, orta saha ve hücum hattı arasında derin boşluklar oluyor. Bu sistemin olgunluğa ulaşması için ayağına hakim, top tekniği yüksek oyunculara ihtiyaç var. Hakan Balta, Ayhan, Arda, Kewell, Emre Çolak dışında bu işi yapacak oyuncu kadroda yok. Galatasaray, sistemin sıkıntılarını Tobol önünde yaşadı. İlk 45 dakikada Galatasaray'ın tek atağı bile yoktu. Santrfor Yaser, solaçıkta etkisiz kaldı. Erhan rakip savunma arasında kayboldu. İleri top taşıyamayan, kendi savunmasının içine giren ve araya pas oynayamayan Mustafa Sarp etkisizdi. Ayhan yalnız kaldı.
Ne zaman Arda ve Baros oyuna girdi, Galatasaray önde top tutmaya ve rakip kaleye gitmeye başladı.
Ayhan da, Arda sayesinde rahatladı. Baros'un golü pozisyonla değil, Arda'nın kullandığı bir duran topla geldi. 1-1'lik skor Galatasaray için bence başarı değil. Çünkü Tobol takım değil.
Rijkaard, 4-3-3 sistemini gözden geçirmeli. Kadro zengin, kaliteli oyuncular var. Ama şu anda oynayan mevcut oyuncular sistemin gereklerini yerine getiremiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA