Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Öldüren pas trafiği

G.Saraylı oyunculara "Paslaşın, yardımlaşın, savaşın" talimatını veren Rijkaard'ın oynatmak istediği pas yüzdesi yüksek anlayışın işlemesi için iki temel kural var:
1- Kanatları iyi kullanıp hızlı hücuma çıkacaksın.
2- Ayağa isabetli pas yapmak için teknik becerisi yüksek oyunculara sahip olacaksın.
Rijkaard henüz takımın iskeletini kurmadığı için Galatasaray uyum sorunu yaşıyor. Hollandalı hoca eldeki mevcutlardan bazı mevkilerde devşirme oyuncu kullanıyor. Bu durum uyum sıkıntısı yaratıyor. Tobol maçında özellikle bu uyum sorununu oyuncular iliklerine kadar hissetti. Bu uyumsuzluk nedeniyle futbolcular pozisyon almakta zorlandı. Santrfor kimlikli Yaser sağ kanatta etkisiz kaldı. Arda oyun kuruculuk görevini yaparken, sol tarafta genç yetenek Serdar Eylik etkili oynadı ve Arda ile pas alış-verişinde çok uyumluydu. Ben Serdar'ı beğendim. En önemli özellikleri; hem özgüveni var hem de kafası yukarıda oynuyor. İyi top saklıyor ve Arda gibi içeri kıvrılıp isabetli ortalar yapıyor. Serdar'ın sadece güçlenmeye ihtiyacı var.



ARI SARP
Tobol gibi kapanan ve fizik gücüne dayalı agresif futbol oynayan takımları ancak ayağa öldürücü pas yaparak tüketirsin. İkinci yarı Kewell oyuna girince Galatasaray hücumda daha çok top tutmaya ve ayağa daha iyi pas yapmaya başladı. Özellikle Arda-Baros-Kewell-Ayhan dörtlüsü birbirlerini tanıdıkları için top daha fazla G.Saray'da kaldı. Kewell sayesinde Arda rahatladı ve istediği gibi top kullanmaya başladı.
Arda oyun kuruculuk görevini başarıyla yaparken çok koşup çok çalıştı. Büyük takımda oynama alışkanlığını kazanmak zaman istiyor. Mustafa Sarp da bu alışkanlığı kazanmaya başlamış. Sarp göbekte işçi arı gibiydi. Her yere koşup bastı. Rakiple boğuştu, savunmaya yardım etti, hücuma destek verdi. Attığı golde arka direkte pozisyon alışı ve kafa vuruşu mükemmeldi. Servet yine hatasız oynadı. Sabri sağ bek oynamasına rağmen defalarca kanat bindirmesi yaptı. Bence G.Saray Lindertoh'u yeniden kazandı. İsveçli girdikten sonra G.Saray'ın mücadele gücü arttı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA