Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Büyük ikramiye!

Galatasaray, Gaziantep önünde piyangonun büyük ikramiyesini kazanmış gibi bir üç puan aldı. Netanya maçında forma şansı bulamayanların performansını görünce asıl oyuncuların 'süper' oynayacağını düşünmüştüm. Ama yanıldım. Bırakın süper bir Galatasaray görmeyi, normalini bile bulamadık. Bu kötü oyunu sıcak havaya bağlarsak Gaziantep'e haksızlık yapmış oluruz.
Rijkaard bence "Keşke Netanya maçının kadrosunu bir-iki değişiklikle sahaya sürseydim" demiştir. Çünkü Hollandalı hoca kulübede hop oturup hop kalktı. Yardımcısı Neeskens'le nöbetleşerek sık sık oyuncularını "Rakibe bas, rakibi kovala. Şuraya gel, şuraya git" şeklinde uyardı. G.Saraylı oyuncular takım uyumundan, yardımlaşmadan çok uzaktı. Fizik kalitesi yerlerde süründü. Sarı-kırmızılı futbolcular alışkanlık haline getirmeye başladıkları ayağa isabetli pas oynama konusunda da müthiş başarısızdı. Örneğin, Aydın için hep iyi şeyler yazmak istiyoruz ama "Bir varmış bir yokmuş"gibi oynuyor. Rijkaard ilk su molasında önce Aydın'ı, sonra Sarp'ı uyardı.
Maçtan önce sohbet ettiğimiz Gaziantep yöneticisi Halil Aksu, "Takım tam hazır değil" demişti. Aksu haklı çıktı. Teknik direktörleri Yozgatlı'dan sağ bek, Olcan'dan sol bek yaratmaya çalışmıştı. Galatasaray, rakibin bu zaafından, ilk golde Ayhan'ın müthiş pasına fırlayan Baros'un Arda'ya attırdığı gol dışında yeterince faydalanamadı. Çünkü Galatasaray kanatları hiç kullanamadı.

AYHAN AKMAN TEK KALIYOR
Gökhan ve Servet'in basit oynamak yerine, sürekli savunmadan ileri uzun top atmaya çalışmaları da Galatasaray'ın hücuma organize olarak çıkmasını engelledi. Ayhan göbekte oyunu kurma konusunda tek kalırken, ikinci gole imza atan Mustafa Sarp markajındaki adamları kontrol edemedi ve ayağındaki topları çabuk ve isabetli pasa dönüştüremedi.
Galatasaray'ın orta alanın göbeğinde Ayhan-Topal, Ayhan-Barış ikilileriyle oynama alışkanlığı var. Bu organizasyonlarda topu kullanan hep Ayhan olur, rakiple boğuşan ve rakibi bozan Topal veya Barış olurdu. Ayhan-Sarp ikilisi göbekte birbirini tamamlamıyor.
Galatasaray'da dün gece aklını kullanarak en iyi oynayan, yaratıcılığı ve fırsatçılığını sergileyen yine Arda'ydı. Kaptan, Nonda'nın attığı golü tek başına organize etti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA