Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Emre lider olunca

Futbolda sol ayaklı, zeki, yaratıcı ve lider kimlikli futbolculara sahip olmak çok önemli. Bu konuda Alex, Emre gibi sol ayaklarını raket gibi kullanan ve oyun zekaları üst düzeyde iki futbolcuya sahip olan Fenerbahçe çok şanslı bir takım..
Bugün Avrupa'da çok takımda sol ayaklı lider özellikli iki oyuncuya birden sahip lüksü yok.. Ama Fenerbahçe'de bu farkı gözetmesi gereken kişi öncelikle Daum... Maçın 8. dakikasında Alex sakatlandı ve ilk yarı Fenerbahçe bu şoku üzerinden atamadığı için kapanan Sivas karşısında etkili pozisyon üretmekte zorlandı. Çünkü, Alex'e endeskli oynayan Fenerbahçe Alex'in yokluğunda nasıl oynayacağını planlayamadı... Sivas'ın yaslanarak oynama alışkanlığıyla Fenerbahçe'yi durdurma hesapları ilk yarı tuttu. Çünkü Fenerbahçe takım halinde hareket etmekten çok bireysel olarak oynamaya ve sonuca gitmeye çalıştı. Güiza beklediği ara paslarını alamadığı için etkisizdi. Fenerbahçe sürekli Sivas kalesinde yüksek ortalarla gol arayınca Sedat-Yasin ikilisi cepheden gelen yüksek topları kafayla kolay karşıladı. Fenerbahçe'nin kanat bindirmelerinde maç boyu bütün yükü çok çalışan Gökhan çekti. Kazım çok top kaybıyla oynadı.

'ALEX YOKSA BEN VARIM'
Kapanan takımlara karşı Fenerbahçe gibi top yapma becerisi yüksek takımlar, erken gol bulamadığında keyif veren futbolunu sahaya yansıtamıyor. İşte Fenerbahçe'nin tıkandığı ve golü bulmakta zorlandığı bu durumda Daum'un devreyi girmesi gerekirdi ama girmedi..
İkinci yarı Alex'in görevini hem kaptan hem de oyun lideri olarak Emre üstlenince yani hücum ağırlıklı oynamaya başlayınca Fenerbahçe etkili, tempolu ve topa daha çok hakim olarak oynamaya başladı. Emre hırsıyla Fenerbahçe'yi ateşledi. Özellikle sağ ayağıyla attığı müthiş şutta topun iki direkle öpüştükten sonra ağlara gitmemesi şansızlıktı.
Kazım'ın golüne asist yapan, kornerden bir gole imza atan Emre mükemmel oyunuyla hocası Daum'a "Alex'in yokluğunda ben oyun lideri olarak varım" mesajını yolladı.
Not: Daum, Dos Santos'u kenara hapsetmemeli. Çünkü bu oyuncu sıfıra inmekten çok içeri girerek oynamayı seviyor ve etkili oluyor. Attığı golde de topla buluştuğu yere Daum göz atmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA