Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Keita ateşledi

evgili kardeşim Gürcan Bilgiç'in kulakları İsviçre'de Sion-Fenerbahçe maçını izlerken Keita'nın iki golü sonrası çınlamıştır. Çünkü Gürcan, Gaziantep- Galatasaray maçından sonra Fildişili yıldız için şu yorumu yapmıştı:
"Alıcı gözüyle baktığımızda Keita'nın sezonu büyük hayal kırıklıkları ile geçirmesi kaçınılmaz görünüyor. Gaziantep'te Keita sahada yoktu. Oyun içinde rol almadığı gibi yaptığı top kayıplarıyla rakipten bile oynadı sayılır. Lyon böylesine bir oyuncudan vazgeçtiğine göre Galatasaray'ın da işi zor."
Keita serin Ali Sami Yen gecesinde kabına sığmayan "Arap atı" gibiydi.. Tallinn takımının sol tarafını yaptığı bindirmelerle, attığı zarif çalımlarla ve müthiş süratiyle hallaç pamuğu gibi attı. Attığı ilk gol takipçiliğinin ürünüydü. Frikikten attığı golde vurduğu top köşeye cetvel gibi gitti.
Maçtan önce oyuncularıyla Barbaros Bulvarı'nda turlayan Estonya ekibinin hocası İgor Prins "Maç ne olur?"sorusuna "Amacımız fazla gol yememek" yanıtını vermişti. Bu yüzden Levadia Tallinn maç boyu Galatasaray'ı hep sahasında bekleyerek ve alan savunması yaparak durdurmaya çalıştı. Galatasaray ısrarla ayağa pas oynuyor ve sürekli kanatlardan hücum geliştirmeye çalışıyordu. Ama göbekten Baros'a etkili final pasları gelmiyordu. Ayhan etkisizdi. Çok koşup çok çalışan Sarp da hızlı hücuma çıkışlarda yanlış yerlere pas attı.

MESAJ YERİNİ BULMUŞ
Kanat bindirmelerinde Keita sağda çok etkiliydi ama Aydın aynı başarıyı gösteremedi. Galatasaray'ın ayağa pas organizasyondaki en önemli olay uyum içinde hatasız oynayan Servet-Gökhan ikilisinin topları ileri hiç uzun vurmaması idi. Bu ikili buluştukları topları yerden görerek ve bilerek ayağa isabetli pasa dönüştürdü. Bu değişimde Rijkaard'ın Denizli maçında savunmada uyguladığı ."Herkese eşik yakınlıktayım" mesajlı rotasyonun etkili olduğunu düşünüyorum.
Baros'un penaltıdan attığı gol Çek oyuncunun hem üzerindeki stresi aldı hem de Galatasaray'ın Avrupa Ligi'ne attığı adımı perçinledi. 3-0'dan sonra direnci kırılan Tallinn zihinsel olarak oyundan koptu. Galatasaray Teknik Direktörü Rijkaard skor avantajıyla Kewell, Elano ve Topal'ı oyuna aldı. Galatasaray daha fazla top çevirmeye başladı ve temponun balansını istediği gibi ayarladı. İstediği zaman yüklendi, istediği zaman pas yaptı.
Bu sezon Galatasaray büyük keyif verecek, yaşanan rekabet her oyuncuyu hep diri tutacak

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA