Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Duran topun önemi

Bazı maçları takım olarak kazanırsınız bazen de yetenekli oyuncularınızın beceresi sayesinde galip gelirsiniz. Galatasaray, Beşiktaş derbisini takım olarak değil, kaliteli ayaklarının becerisi sayesinde kazandı.
Beşiktaş öncelikle Galatasaray'ı durdurmaya sonra da defansın arkasına Nihat'ı kaçırarak gol aramayı denedi. İsmail'in önünde oynayan Yusuf soldan bindirmelerde etkiliydi ama defansa yardım etmediği için Keita, Beşiktaş'ın sol kanadını ilk yarı otoban gibi kullandı. Futbolda duran top organizasyonunun ne kadar önemli olduğu ve Galatasaray'ın buna bu sezon ne kadar iyi çalıştığı Beşiktaş maçında bir kez daha kanıtlandı.
Arda'nın elini kaldırarak arka direğe kestiği korneri Mustafa Sarp'ın gol yapması idmanlarda defalarca çalışılan duran top organizasyonunun ürünüydü.
Milli maç yorgunluğu nedeniyle Galatasaray çok etkili değildi. Zaman zaman rakip kalede Keita'nın kanattan getirdiği toplarla pozisyon üretmeye çalıştı.
Ancak Baros ve Kewell final vuruşlarında etkisizdi.
Sabri 90 dakika körük gibi çalıştı ilk yarı kritik pozisyonlara müdahale etti.

15 DAKİKALIK KABUS!
Mustafa Denizli ikinci yarıda Bobo ve Fink'i oyuna sokup göbeği Fink, Ernst ve Ekrem'den oluşturup önde 'basın' talimatını verince, Galatasaray 15 dakikada kabus gibi bir ortamın içine girdi. Serdar Özkan 3 kez Franco ile karşı karşıya kaldı, ikisini Franco ve Hakan Balta engelledi. Birinde de topu dışarı vurdu. Ama Franco'nun Yusuf'un köşeye giden şutunu kurtarması maçın Galatasaray lehine dönmesini sağladı. Bir ara topuna fırlayan Kewell'in yarattığı pozisyona kaleci Rüştü de yardımcı olunca Baros'la ikinci golü bulup rahatladı. Bu gol Beşiktaş'ta Mustafa Denizli'nin hamlelerini çürüttü.
Galatasaray pozisyon zenginliğini ve topun hakimeyetini eline geçirdi. Baros'un üçüncü golü Galatasaray'a üst üste beşinci maçını kazandırdı. Galatasaray'da Sabri sahanın en çalışkanı ve yıldızıydı.
Milli takıma giden yerli ve yabancı oyuncuların yorgunluklarını üzerinden atamadıkları çok net belliydi. Özellikle Arda ilk yarım saatten sonra tempo olarak oyundan düştü Rijkaard'ın Elano
ile değiştirmesi tam zamanındaydı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA