Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Rijkaard'ı ipten aldı

Rijkaard'ın "Rotasyon" yapmasına saygı duyuyorum. Rijkaard, rotasyonu yaparken yorgun oyuncularının yıpranmasını engelliyor. Bir oyuncuyu tükeninceye kadar kullanmıyor. Hatta, Panathiakos maçı öncesi Rijkaard şöyle demişti: "Yedek kulübem zengin. Rotasyonu yapabilmemiz için akıllı oyuncularımızın olması lazım."
Hollandalı hoca bugüne kadar rotasyonu uygularken doğru ve oyun aklı zengin oyuncuları seçti. Kasımpaşa maçına çıkan kadronun yapısı Rijkaard'ın söylemleriyle eylemlerinin tutmadığını bize gösterdi. Nasıl mı?
1- Elano-Arda-Kewell üçlüsü birlikte oynadığında Galatasaray kanatlardan hızlı hücum yapamadı. Çünkü Kewell ile Elano patlama sürati yüksek oyuncular değil. Baros yorgundu. Rotasyonu Nonda haketmişti.
2-
Elano ile Arda birlikte oynayınca Galatasaray'ın oyun zekası yükseliyor ama oyun temposu düşüyor. Çünkü ikisi de oyun liderliğine soyunuyor ve birbirini bozuyor.
3-
Panathinakos maçında kulübede sol ayaklı Caner, Alpaslan otururken, Emre Güngör'ün yerine Hakan Balta geçmiş, solbekte de Uğur görev yapmıştı. Caner tercihi yanlıştı. Caner hücuma çıkamadığı gibi çok pas hatası yaptı. Kademe anlayışı yüksek Hakan Balta, Galatasaray savunmasının olmazsa olmaz oyuncusudur. Kulübede oturmaz. Sadece sakatsa oynamaz.

POZİSYON PENALTIYDI

Rijkaard'ın yanlış oyuncu seçiminden Galatasaray akordu bozuk bir takımdı. Kasımpaşa, Galatasaray'ı, Galatasaray'ın ayağa isabetli pas oynama silahıyla bozdular, kazandıkları topları hep ayağa görerek bilerek oynadılar. Özellikle Sabri'nin kanadından Murat Erdoğan-Moritz-Azar üçlüsüyle akıllı hücum ettiler ve golü buldular. Ancak, İlker Meral'in 8.dakikada Elano'nun vuruşunda Ali Güneş'in gol çizgisinden topu sağ elinin avucuyla çıkarmasını görmemesi şaşırtıcıydı. Pozisyon penaltıydı, Ali de kırmızı görmeliydi.
Rijkaard, ikinci yarı yanlıştan döndü ve oyunun patronluğunu Arda'ya teslim derken, Elano ile yorgun Baros'u çıkardı, Keita ile Nonda'yı soktu. Bu hamleler Galatasaray'ın rakip kalede daha etkili olmasını sağladı. Nonda'nın golünden sonra Kasımpaşa etten duvara döndü. Pozisyon zenginliği Galatasaray'da idi ama Arda'nın bir topu direkten döndü, iki vuruşunu da Tolga kurtardı. Rijkaard'ı ipten nöbetçi golcü Nonda attığı üç golle aldı ve gecenin kahramanı oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA