Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

'Biz' diyen sevindi

İtalya Milli Takım'ının hocası Lippi şöyle diyor: "İyi sonuçlar almak için kaliteli oyuncular gerekir, takımınızda ne kadar çok yıldız varsa, bu grubun birlikte hareket etmesini sağlamak, takımı kompakt hale getirmek için o kadar çok çalışmanız gerekir. Ancak bir takımda bireyler assolist gibi davranmadığı sürece o takım iyi sonuçlar almaya yürür. Eğer her oyuncu kendi çıkarına göre hareket etmeye başlarsa, belki futbol açısından spektaküler görüntüler ortaya çıkar ama sonunda 'biz' diye düşünen takımlara karşı kaybedebilirsiniz".
Galatasaray'da kaliteli ve yıldız oyuncular var. Ve sezon başından beri birlikte hareket eden Galatasaray, Ankaraspor maçından beri bireysel becerilerle sonuç almaya çalışıyor.
Rijkaard'ın 'topu sevin, topa hükmedin' felsefesinden uzaklaşarak oynuyor. Her futbolcu kendi bireysel becerisine göre hareket ediyor. Galatasaray'da son haftalarda görünen bu dağınıklık 90 dakika boyunca 'biz' diye mücadele eden Sturm Graz karşısında su yüzüne çıktı. Rijkaard, oyuncularıyla oturup onlara 'Neden ayağa pas oynamayı sürdürmüyorsunuz?' diye sorgulamalı.

MEHMET 'TOPAL'LIYOR
Galatasaray, alan savunmasını mükemmel oynayan Graz önünde 3 puanı da alabilirdi, maçı da kaybedebilirdi. Elano, Baros, Sabri, son vuruşlarda 'biz' diye düşünebilselerdi ve vuruş becerisini gösterebilselerdi, Cimbom kazanabilirdi. Ama bu oyuncular fantezi vuruşları tercih edince golleri atamadı.
Sahada topla en fazla buluşan isim Mehmet Topal'dı. Topal, çok koşuyor, özveriyle oynuyor. Ancak top ayağındayken çabuk düşünemiyor, zaman kaybediyor. Duvar pası yaptığında pozisyon almasını bilmiyor. Bu yüzden takım göbekten hızlı hücum etmekte zorlandı.
Galatasaray Keita gibi patlama sürati yüksek oyuncuyu da iyi kullanamıyor. Fildişili, önüne atılacak topları bekliyor ama alamıyor. Ayrıca Galatasaray'ın fizik gücünde ciddi düşüş var. Çünkü ikili mücadeleleri kaybedip geriye dönüşlerde geç kalıyorlar.
Maçın Hollandalı hakemi, Rijkaard'ın vatandaşı olmasından dolayı "Galatasaray'ın lehine düdük çalarsam UEFA 'Torpil yaptı' der" endişesiyle sağlıklı kararlar veremedi. Arda'nın attığı golü saymadı. Arda'ya yapılan penaltıyı gördü; vermedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA